O instanta americana decide ca Apple incalca 3 brevete de inventie ale MobileMedia

  In anul 2010 compania MobileMedia a actionat in judecata Apple afirmand ca 14 dintre brevetele sale de inventie au fost incalcate de catre compania din Cupertino. 2 ani mai tarziu si dupa un proces de doar o saptamana, MobileMedia a iesit invingatoare, juriul prezent la proces hotarand ca Apple incalca 3 brevete de inventie ale reclamantului. MobileMedia detine peste 300 de brevete de inventie, unele apartinand in trecut companiilor Nokia sau Sony, iar in cazul Apple a fost dovedita incalcarea a trei brevete pentru camera si sistemul de acceptare/derulare a apelurilor, plus cel de respingere a apelurilor.

Apple Inc. lost an infringement case brought by patent-licensing firm MobileMedia Ideas LLC when a federal jury decided the maker of the iPhone misappropriated protected technology for handheld devices. Horn said one patent is for the camera phone and others cover call handling and call rejection. He said MobileMedia has a portfolio of about 300 patents. 

  Instanta nu a decis deocamdata ce daune va fi obligata Apple sa plateasca pentru incalcarea brevetelor, insa un proces va avea loc in curand si deocamdata Apple a inregistrat o pierdere pe bursa, valoarea actiunilor sale scazand cu 6$. Apple ar putea plati cateva zeci sau sute de milioane de dolari pentru incalcarea acestor brevete de inventie, totul depinzand de numarul terminalelor pentru care se constata incalcarea.