Orange vs Vodafone – comparatia abonamentelor 4G

  Ieri Orange Romania a anuntat oficial lansarea publica a propriei retele 4G LTE si tot de ieri au inceput sa fie vandute primele abonamente/produse care le ofera clientilor acces la aceasta retea. Orange este al doilea operator de telefonie mobila din Romania care lanseaza o retea 4G, Vodafone lansand luna trecuta acest gen de servicii. Vodafone sta mai bine la capitolul acoperire in momentul de fata, insa Orange sta mult mai bine la capitolul preturi, si ramane sa alegeti voi ce se pliaza mai bine pe nevoile voastre.

  Facand o comparatie sumara, observati ca Orange ofera mai mult trafic de internet la costuri mai mici, modem-urile le primiti gratuit de la ambii operatori cand incheiati un abonament pe 2 ani, deci totul se rezuma la preturi. Vodafone ofera maxim 18 GB de trafic la viteze 4G pentru 19€ pe luna, insa la Orange primiti 30 GB trafic pentru doar 6 euro in plus, iar aici cred ca alegerea este clara. Practic Orange are o oferta mai buna indiferent de cum comparam abonamentele de internet, si desi momentan reteaua 4G este disponibila in putine locatii, o data cu extinderea retelei practic nu exista vreun motiv pentru a mai lua in considerare Vodafone.

  Inainte sa inchei va spun ca la incheierea unui abonament 4G pentru 2 ani de zile Orange ofera timp de 6 luni de zile trafic nelimitat la viteza de pana la 75 Mbps, in timp ce Vodafone ofera doar 3 luni de trafic nelimitat in aceleasi conditii.

29 COMENTARII

  1. Ce trebuie stiut este ca deocamdata serviciile Orange si Vodafone sunt pe retele de test, pentru care au licente 1 an jumate parca.
    Abia spre sfarsitul anului viitor se spera ca vor fi gata echipamentele si reteaua pentru LTE voce si date.

    Sunt retele diferite, cu echipamente diferite, pe alte frecvente decat ce exista in prezent, care inca sunt in dezvoltare.

    Eu nu vad utilitatea unor abonamente 4g de date deocamdata. Ai semnal numai in cateva orase mari, unde oricum ai net pe fibra/wifi. Cine are nevoie de net prin modem ii trebuie in zone mai izolate, iar acolo nici vorba de acoperire 4g.

  2. Da, iPad Mini si iPad 4 sunt compatibile cu reteaua 4G a Orange. Si iPhone 5, dar fiind reteaua nu are voce activ, nu prea ar rost sa iei o cartela 4g pentru el.

  3. Ce jegosi. Normal, toti cei care au abonament cu date si telefoane compatibile ar trebui sa primeasca fara sa trebuiasca un nou abonament. Asa a fost si la trecerea de la 2g la 3g. Hai sa castigam bani din orice.

  4. dupa principiul lui @aurash cu cat merge netu mai incet cu atat consumi mai putin net. atunci iti iei abonament cu gprs si consumi un mega pe luna. ca doar o sa dureze o luna sa deschizi o pagina ca idevice.ro :))))

  5. In acest moment orange nu oferă suport 4G decât pentru doua produse din portofoliul sau – un modem si o tableta. iPad-urile 4+mini nu sunt compatibile momentan!

  6. Chiar sunt curios cum pot fi activate neoficial atâta timp cât aceasta activare poate fi făcută numai de operator o data cu schimbarea SMI-ului (model G19). NanoSIM-urile nici măcar nu sunt disponibile (pt iPad mini)

  7. Si noi cei cu iphone 5 ,care abia am semnat contracte pe 2 ani, nu o sa putem folosi 4G decat daca schimbam iar abonamentul?

  8. esti subiectiv si nimic mai mult…….preturile acelea de la vodafone sunt preturi pentru internet 3G si H+ si nu 4G…momentan vodafone are 4G in perioada de proba. Incepand cu 2013 vor incepe sa lanseze oficial 4G si abonamente 4G……..

  9. Uita-te peste comunicatul lor de presa, doar pentru 2 abonamente ofera 4G, si alea sunt listate pe website-ul lor 😉 Nu ai acces la reteaua 4G decat daca iei unul din abonamentele alea, asa ca alta oferta nu exista.

  10. Te inteleg dar iti spun ca 4G in momentul de fata este de proba, cine doreste sa il testeze trebuie sa contacteze Vodafone, iar din 2013 vor incepe cu distribuirea pe scara larga.

  11. Well ei pe website il promoveaza ca fiind disponibil cu abonamentele alea si modem-urile/tabletele aferente. Ca nu e oferta finala, asta e alta problema, dar in momentul de fata altceva nu exista.