Yota – primul smartphone cu doua ecrane (Video)

[youtube]http://youtu.be/ErWL-9q86kc[/youtube]

  Yota este o companie din Rusia de la care avem primul smartphone echipat cu doua ecrane, un LCD si un e-ink montat in locul unei carcase normale. LCD-ul functioneaza exact asa cum v-ati fi asteptat, insa e-ink-ul este, lipsit de functionalitatea unui touchscreen, el afisand totusi informatii din aplicatii(tweet-uri, notificari, texte), wallpaper-uri, intrari din calendar, etc, insa totul se rezuma doar la afisarea lor si nu la o eventuala interactiune. Practic ecranul e-ink poate fi utilizat doar pentru a afisa orice fel de imagini sau informatii, nu puteti controla sistemul de operare prin intermediul sau, deci vorbim despre utilitate limitata.

  Desi implementarea unui ecran e-ink intr-un smartphone cu doua fete nu este o idee geniala, primele terminale cu doua touchscreen-uri vor starni cu siguranta interesul utilizatorilor.

7 COMENTARII

  1. eu zic sa faca doua ecrane identice si atunci sa vezi cat de nedumerit o sa fi pe care il folosesti. plus ca daca o sa vrei sa il pui pe masa nu o sa il poti pune pe display si o sa trebuiasca sa-l pui in dunga :))))

  2. Yota este o companie rusa, este operatorul de date care pentru prima data a obtinut licenta in reteaua WiMax (4G non-LTE), pentru ca densitatea populatiei e atat de mica in multe regiuni ale Rusiei, ca altfel operatorul nu si-ar intoarce cheltuielile din 3G (raza unei celule e mult mai mica).