Apple obtine un important brevet de inventie pentru porturile Mini/Micro SIM din iDevice-uri

  Inaintea Craciunului, Oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA a facut un cadou foarte frumos companiei Apple, inregistrandu-i un brevet de inventie pentru slotul Mini/Micro SIM implementat in iDevice-uri. Practic sistemul celor de la Apple care ar impiedica zgarierea chip-ului cartelei la introducere gresita, sistemul care impiedica introducerea gresita a cartelei si cel prin care ea este scoasa folosind acel ac disponibil in pachetele terminalelor, au fost inregistrate astazi si brevetul poate fi utilizat impotriva altor companii care folosesc sisteme asemanatoare.

  Acest sistem este utilizat de catre Apple de cativa ani in terminalele sale, in momentul de fata atat iPhone-urile, cat si tabletele iPad il au implementat si el este protejat. Nu este exclus ca Apple sa atace alti producatori de terminale mobile cu ajutorul sau, insa despre aceste probleme vom vorbi la timpul potrivit.

10 COMENTARII

  1. total gresit. patentul este pentru implementarea locasului microSIM cu toate parghiile alea si alt producator il poate implementa diferit.

  2. Sa puna naibii mana sa implementeze un microsim in telefoanele lor si-n ipaduri k nu intereseaza pe nimeni cum bagi un sim in tel :)))))

  3. Dar cred că doar Apple folosește sistemul ăsta de inserare a SIM-ului cu ajutorul unui ac. Corect?
    Restul producătorilor folosesc sisteme fără ac; lăcașul în care se inserează SIM-ul are un sistem click-clack cu arc, care blochează cartela.

  4. Nu e mai bine ca telefonul sa , se conecteze fara cartela la reteaua operatorului ? Just saying…m-am saturat de taiat cartele

  5. Hybrid dar te vei satura si sa tot ii suni pe la operatori sa-ti schimbe nr ! (sau ce mod vor gasi sa schimbi nr !) Cand cel mai normal si logic e asa cum e acum. Credeti ca vom reusi sa reinventam lumea !? In nici un caz!!! Doar le vom imbunatatii !! Nimic nou sub soare !