Apple si marea sa influenta asupra CES 2013

  Apple nu a participat anul acesta la CES 2013, a castigat totusi un Emmy, insa mai important este ceea ce se intampla in conventie in lipsa sa. Desi compania are mai mult ca sigur angajati care viziteaza conventia, influenta sa este vizibila nu prin prezenta acestora, ci prin produsele care sunt prezentate acolo de catre producatori. Conform celor de la Wired, 500 dintre cei 3000 de expozanti sunt prezenti in spatiul iLounge, special dedicat producatorilor de accesorii pentru iDevice-uri.

Of the 3,000 or so exhibitors here at CES, nearly 500 reside in the iLounge pavilion, a section dedicated specifically to Apple-related products. And then there are the hundreds of audio, automotive, health, gaming, and accessory companies hawking iOS and Mac peripherals. There are more iPhone and iPad adaptors, docks and dongles than you could possibly imagine. Vendors are showing off iPad camera rigs, solar-powered Mac batteries and even an iPhone-connected plant sensor. And then there’s the sea of bedazzled and bedecked iPhone and iPad cases.

  Practic o sesime dintre expozanti prezinta produse care sunt fie facute special pentru iDevice-uri, fie sunt compatibile cu acestea, iar in afara lor exista alte cateva sute de produse care sunt compatibile cu terminalele celor de la Apple. Producatorilor nu le pasa de faptul ca Apple nu este prezenta la CES, lor nu le lasa decat de faptul ca Apple produce terminale extrem de populare, de faptul ca ele se vand bine si de faptul ca accesoriile facute pentru ele sunt la fel de populare.

“We know that Apple is doing well,” said Howard Cheng, Just Mobile’s director of operations. “We know that it’s better to make Apple products than anything else.” Another advantage to going down the iRoute is Apple’s tight focus on a few products and form factors. It’s far easier to tailor accessories to Apple than anyone else. “Accessory makers can reach virtually the entire installed base of iPhone, iPad, and iPod touch owners with two products, determined by the connector,” the 30 pin or Lightning, said Charles Govin, an industry analyst with Forrester. “Similarly, a case maker must create many SKUs for the Android market, but essentially only three (iPhone 3G, 4, and 5) for the entire iPhone market.”

  Expozantii de la CES spun ca posesorii de iDevice-uri au disponibilitatea de a cheltui bani seriosi pe iDevice-uri, iar produsele lor au cea mai mare sansa de reusita daca sunt dezvoltate pentru un iPhone sau o tableta iPad. Un mare avantaj este faptul ca iDevice-urile au doar doua conectoare pentru care trebuie dezvoltate produsele, usurinta de a face un produs compatibil cu toata linia de dispozitive fiind un motiv extrem de important in baza caruia se alege dezvoltarea sa pentru un anumit terminal mobil.

“Apple owners have a demonstrated willingness to spend for accessories, cases, and other customizations,” Govin said. “Essentially, the potential return on investment is more promising for Apple-related products.” CES also shows just how willing people are to build on Apple’s iconic “i” branding. There’s iLounge, iBattz, iSkin, iConnectivity, iPort and even iCat all within a few feet of each other on the show floor. 

  CES 2013 a fost intr-o buna masura dominat de catre Apple, chiar si fara o prezenta oficiala a companiei acolo, insa asta stim de cativa ani de zile, mai exact de cand iDevice-urile au devenit atat de populare incat genereaza miliarde de dolari pentru producatorii de accesorii si aplicatii.

But does anyone wish Apple were actually here? Not really. Cheng, from Just Mobile, agrees. “At this point, I don’t think Apple needs to be here,” he said. “They have their own events and that works for them.” “I don’t care,” said Raymond Meng, president of iSmartAlarm. His company is releasing an iPhone-controlled home alarm system, which Meng says was inspired by the burglary of Steve Jobs’ house this summer. Meng said that it doesn’t matter that Apple isn’t at CES with a booth or keynote, because CES is already the most successful and popular show for companies like his.

19 COMENTARII

  1. Cu ce inovatie sa vina? o noua imagine de fundal la ios?Ori sunt eu prea plictisit ori Apple incepe sa apuna pe partea de Iphone-IOS… M-ar bate gandut sa incerc si MAC, dar trebe sa mai citesc cum e cu compatibilitatea de programe, jocuri, etc…

  2. Pe cat de “static” pare sa fie acest iOS in ultimii 2 ani pe atat creste OS X. Din ce in ce mai multe programe sunt compatibile cu mac. SI e o placere pe parte de stabilitate si privacy.

  3. Lumea inca nu intelege ce e iOS…Spre deosebire de Android, iOS e infinit mai stabil si mai sigur (deocamdata), de ce ? poi tocmai motivul pentru care esti atat de limitat (nu ai access la modificarea fisierelor de sistem cum ai in Android) este cheia. Apple a facut ceva simplu si functional, punct. Uitati-va si voi la prima prezentare a iPhone-ului si o sa intelegeti de ce a facut Steve “bleah !” cand a aratat pe ecran “smartphone-uri” cu tastaturi QWERTY “either you need them there or you not, they are still there (la tastatura se referea)” si “every app need her own custom buttons” – ceea ce nu poti avea la un terminal cu taste fizice.
    Simplitatea iOS-ului intr-adevar este plictisitoare, adica sa fim seriosi, o grila cu icoane ? da, se putea mai mult, dar iOS-ul a fost gandit pentru simplitate, un smartphone trebuie sa ne usureze viata nu sa ne`o complice (ca doar de-aia e smart, nu ?) dar, ne putem consola cu gandul ca este un OS fluid, sigur si rapid dar mai presus de toate, face ceea ce trebuie sa faca – functioneaza !

  4. ” ne putem consola cu gandul ” de ce sa nu vrem mai mult? de ce sa ma multumesc cu atat cand vad ca se poate mai mult? pana si wp face pasi mai inovativi decat ios, nemaivorbind de android, apple nu poate?

  5. Daca o masina a fost gandita ca o masina nu va evolua in avion, tot masina va ramane oricat de capabila ar fi.
    Incet dar sigur si iOS-ul este imbunatatit, compara ios 3.1.3 cu ios 6, sunt sute de chestii noi (multe dintre ele pe care nici nu le vedem, dar sunt acolo).
    Eu cred ca Apple va mentine iOS-ul simplu si functional si mai mult ca sigur vor aduce si chestii noi. Daca ai nevoie de hard-core customizing iei Android (sau faci jailbreak).

  6. Din pacate iOS 6 a avut cele mai putine lucruri “flashy” noi si asta s-a simtit. Au imbunatatit extrem de mult securitatea, insa n-au facut multe briz-brizuri.

  7. Nu ma pricep prea bine la computere ,nu stiu daca gresesc in ceea ce spun dar cind intru online in banca sau email intru numai de pe Ipad sai Iphone pentru ca imi este frica ca folosond laptopul (un hp care ruleza windows)as putea fi hăcuit.Nu stiu daca e real cea ce zic dar frica este intiparita de informatiile de pe internet si presa.Asa ca prefer IOS ul.Sa nu zic ca functioneaza perfect.Windowsul merge ca o moara dupa o luna.

  8. Asa e zaone, schimbarea prefixului versiunii de iOS trebuia sa aduca mult mai mult. Doua mari companii producatoare de software antivirus (nu dau nume ca n-avem nevoie de reclama) si-au prezentat previziunile pentru 2013 si printre altele, au zis ca data fiind popularitatea iDevice-urilor este foarte probabil ca iOS-ul sa intre sub radarul hackerilor pentru diverse tipuri de atacturi.
    Ca si completare:
    Un amic mi`a spus “pentru tine inca nu s-a inventat telefon”. S-a ajuns la asta pentru ca in ultimii 3-4 ani mi-au trecut prin mana peste 50 de telefoane, si sincer, la toate am gasit incoveniente. iPhone nu face exceptie, si el are minus-urile lui (si slava Domnului, nu putine) dar spre deosebire de alte terminale, iPhone e cel mai aproape de “perfect” pentru mine. Orice am incercat, tot la iPhone am revenit (asa plictisitor cum e).

  9. linuxtm , ai dreptate dar nu in totalitate.
    faptu ca ios e stabil e singurul lucru pentru care mai tin idevice-urile pe care le am , DAR e singurul motiv si pentru ca inca mai sper ca apple sa faca ceva si sa iasa iar cu ceva nou si diferit ……
    la capitolu multumire nu pot sa fiu deacord cu tine pentru ca nu e normal ca sa te multumesti cu putin daca se poate mai mult , dar fiecare are pretentiile lui , dar parerea mea este ca daca tot ai de gand sa ma tii pe aceeasi linie tu la randu tau nu trebuie sa ai pretentii prea mari la capitolu bani….deci pot fi deacord cu mai putin dar la un pret mai mic ………
    si sa stii ca de multe ori un mic efort depus in plus aduce foloase mult mai mari…tu ce spui acolo pot compara cu ce face nevastamea cu mine cand ii este lene sa gateasca si cumpara magarii congelate care doar le arunca cateva minute la prajit si gata haleala , deci repede si aparent bun si sanatos dar nu e asa si cand sta si face ea de la inceput pana la sfarsit acelasi lucru iese de n ori mai bun si de ce nu mai sanatos….
    un exemplu ciudat dar e comparabil cu ce spui tu :)))))))

    iar legat de articol nu vad ce e asa interesant sau ciudat , e oarecum logic ca firmele sa faca produse pentru anumite produse care se vand destul de bine dar peste jumatate din cei care prezentau produse pentru idevice-uri erau prezenti si cu produse pentru alte device-uri , deci nu vad nimic iesit din comun ba din contra e chiar normala situatia…..

  10. Julius tare sunt curios cat ai dat tu pe licenta de la microsoft , pentru ca daca ai fi avut un windows original probabil ai fi observat diferenta imensa de stabilitate ……
    eu am original si am doua care sunt cumparate si nu am avut probleme deloc si nici macar nu am stat sa formatez pc-ul sau leptopul pentru ca nu a fost nevoie de asa ceva si am aproape 4 ani de cand am cumparat si am instalat windows 7 si nu e nici-o schimbare in stabilitatea lui de atunci si pana acum….
    mai conteaza si daca stii ce faci pe un calculator….
    mac-ul de la apple nu ma multumit si nu ma ajutat niciodata sa fac cea ce am putut face cu un alt leptop cu windows si la capitolu asta nici nu stau pe ganduri cand vreau sa ma apuc sa fac ceva si iau direct leptopu cu windows DAR la capitolu telefoane destepte intradevar iphone se misca cel mai bine si a crapat de cele mai putine ori in diferitele teste facute de mine cand comparam anumite “desteptaciuni”…..
    deci momentan cu toate lipsurile care le au iphone-urile si ipad-urile dupa cum spune si linuxtm raman dupa parerea mea cele mai stabile .
    e ca in reclamele cu duracel :)))) , ce am testat a rezistat pana la un anumit punct dar idevice-urile au mai dus o perioada pana au “bubuit” :))))) dar au fost si teste care sa intamplat invers dar numarul lor e redus.

  11. Apple nu va schimba nimic si nici nu e nevoie sa o faca, in politica lor. Atata timp cat iDeviceurile lor sunt cele mai vandute, cele mai cautate, cele mai populare, aduc cel mai mare profit, tre sa fii nebun sa te apuci sa strici totul.
    Toata lumea ar vrea ca un nou ios sau un nou iphone sa zboare, sa se transforme, sa fie 5D, sa proiecteze holograme, sa scoata mirosuri, sa aive laser cu care sa poți tăia gardurile sau stâlpii, dar asa ceva nu va fi.
    Tocmai pentru simplitate, calitate si fiabilitate sunt cele mai cautate deviceuri din lume, in ciuda pretului ridicat.

  12. :))))) sincer nici fimiu cand ma duc sa-i iau cate ceva bun nu se uita la ambalaj si alege pentru ce stie ca e inauntru.
    exemplu este apropiat de ce spui tu dar nu in totalitate…..cat despre tine e treaba ta daca tu alegi dupa ambalaj , fiecare e liber sa faca ce vrea.
    eu cu toate ca in clipa de fata sunt foarte dezamagit de apple tot mai tin ce am de la ei si am incredere ….

  13. @linuxtm: simplitate? Un singur exemplu: 5 clickuri pentru activare 3g. Pe Android: 1. Vrei sa-ti povestesc cat de complicat este sa descarci un pdf si apoi sa-l trimiti din nou (fara fw din mail)? Si mai am nenumarate exemple gen aplicatii ale caror setari sunt in system preferences si nu in cadrul aplicatiei in sine etc, etc. E pentru oameni care au timp de dat clickuri.
    Eu bine construit, e number one pe design… dar sistemul de operare e depasit. Total!

  14. Din fericire insa OS X-ul e din alt film – este intr-adevar un sistem stabil, a adus inovatii si nu are limitari gen iPhone (intr-adevar nu gasesti jocul care apare pentru pc, a doua zi). Dar pentru cei nerabdatori Apple a lasat cu eleganta o usa mare deschisa: se poate face o partitie de windoz care functioneaza impecabil (jocuri, aplicatii native etc).
    Pe Mac intr-adevar: simplitate, siguranta, inovatie, calitate.