Prima Pagina aplicatii AppRights – legea americana care ar putea schimba modul in care utilizam...

AppRights – legea americana care ar putea schimba modul in care utilizam aplicatiile pentru terminale mobile (Video)

[youtube]http://youtu.be/KvvypgxMZhM[/youtube]

  AppRights este denumirea data unei initiative legislative care isi propune sa schimbe modul in care americanii isi utilizeaza aplicatiile pentru terminale mobile, iar acele schimbari se vor reflecta si asupra noastra. Un congressman american doreste ca aplicatiile pentru terminale mobile sa ceara permisiunea utilizatorilor pentru a prelua orice fel de informatii din terminale, lucru care nu se intampla exact asa acum. Totusi marea schimbarea nu este aici, doarce legea ii va obliga pe dezvoltatori sa le explice utilizatorilor cum si unde vor fi utilizate datele preluate de la ei si utilizatorii ar urma sa aiba optiunea de a sterge acele date oricand doresc.

  Desi legislatia este benefica pentru utilizatori, advertiserii si dezvoltatorii vor lupta pentru ca ea sa nu fie adoptata si e greu de spus daca o vom vedea in urmatorii ani pe masa presedintelui SUA. Problema este ca modificarile care vor avea loc in SUA se vor rasfrange si asupra lumii intregi deoarece majoritatea dezvoltatorilor isi au sediul acolo, iar Apple trebuie sa faca iOS-ul conform regulilor americane. Indiferent de decizia care se va lua in legatura cu aceasta lege, ea este deocamdata departe de a intra in vigoare.

 • Nitrog

  In sfarsit poti afla la ce pot sa ne acceseze producatorii.

 • Anonymous

  Nu numai aplicatiile ci si sistemele de operare ar trebui sa intre sub incidenta acestei legi.

 • florin

  ar fi ceva, dar daca ai o aplicatie pe care vrei sa o folosesti si dezvoltatorul iti impune sa-ti dai datele pentru a o folosi, ce te faci? cedezi presiunilor sau gasesti alternative? :))

  off-topic: incearca si varianta cu disqus la partea de comment-uri, stiu ca e o platforma destul de ok

 • Sorin

  Nu se va adopta o astfel de prevedere, mai ales nu in State, unde individul trebuie urmarit chiar si la WC. N-ar fi de mirare sa aflam de un “accident” subit in care a fost implicat congressman-ul, ca urmare a acestei propuneri.