iPhone-urile au fost cele mai bine vandute smartphone-uri in SUA in Q4 2012

  Desi se tot spune de mai bine de un an ca Android-ul distruge iOS-ul, se pare ca deocamdata razboiul merge in favoarea celor de la Apple, cel putin in SUA. In Q4 2012 iOS-ul a fost lider pe piata smartphone-urior, 51.2% dintre telefoanele destepte vandute in SUA fiind dotate cu sistemul de operare al celor de la Apple. 44.4% dintre restul smartphone-urilor ruleaza Android OS, iar pe locul 3 se claseaza terminalele cu Windows Phone, ele avand o cota de piata de doar 2.6%.

New York, January 22 – iOS continues to lead as the top selling smartphone platform sold in the U.S, with 51.2% of market sales for the 12 week period ending December 23rd, 2012, according to data released today by Kantar Worldpanel ComTech. In comparison to the same period last year, Android has remained stable, 44.8% to 44.2%, while Windows remained in third place at 2.6% of smartphones sold in the 12 weeks to December period.

  Marii operatori de telefonie mobila din SUA au vandut in principal iPhone-uri in Q4 2012, ele reprezentand doua treimi din totalul vanzarilor, iar asta spune multe despre popularitatea dispozitivelor. Niciun alt producator de smartphone-uri nu poate depasi deocamdata Apple in SUA, insa in restul globului exista destule zone in care Apple nu este lider. In aceasta seara Apple va anunta rezultatele financiare pentru Q1 2013 si vom afla cate iDevice-uri a vandut in ultimele 3 luni ale anului trecut.

1 COMENTARIU

  1. Apple iPhone e brand national in S.U.A., de aia se vinde bine acolo. Plus ca e un telefon simplu si intuitiv, perfect pentru ei.