2 milioane de Apple TV-uri au fost vandute in Q1 2013, Apple nu este ingrijoara de scaderea vanzarilor de Mac-uri

  Apple TV-ul a fost prezentat de catre Apple ca fiind un hobby, insa in ultimul an vanzarile acestui produs au crescut extrem de mult, iar in Q1 2013 2 milioane de unitati au fost vandute de catre Apple. Cook a afirmat ca Apple TV-ul a trecut de la statutul de hobby, la statutul de produs ce prezinta un mare interes, iar in ciuda zvonurilor privind lansarea unui televizor gandit in Cupertino, CEO-ul Apple sustine ca deocamdata compania sa anlizeaza toate posibilitatile privind dezvoltarea Apple TV-ului.

I tend to believe that there is a lot we can contribute in this space, and we continue to pull the string and see where it leads us. I don’t want to be more specific.

  Separat de Apple TV, Tim Cook a afirmat aseara ca nu este ingrujorat de faptul ca iPhone-ul si tableta iPad afecteaza vanzarile de iPod/Mac-uri. In ultimul an vanzarile de iPod-uri au scazut constant, vanzarile de Mac-uri au scazut in Q1 2013, iar Cook sustine ca problemele cu fabricarea iMac-urilor au fost la baza acestei scaderi. Era normal ca iDevice-urile sa afecteze serios vanzarile iPod/Mac-urilor, era normal ca Apple sa nu fie ingrijoarata si ne putem astepta la scaderi continue, cel putin in cazul iPod-urilor.

We know iPhone has cannibalized some iPod business, that doesn’t worry us. The iPad will cannibalize Mac. It doesn’t worry us.