Prima Pagina Apple 500 de milioane de iDevice-uri vandute, 250 de milioane de conturi iCloud...

500 de milioane de iDevice-uri vandute, 250 de milioane de conturi iCloud si 2 miliarde de iMessage-uri trimise zilnic si 137 de miliarde in rezerva monetara

  Aseara Tim Cook ne-a anuntat ca peste 500 de milioane de iDevice-uri au fost vandute de catre Apple in cei 5 ani de existenta pe piata, cifra fiind impresionanta, mai ales ca vorbim despre vanzari de produse premium inregistrate de o singura companie. Majoritatea iDevice-urilor vandute de catre Apple au fost terminalele iPhone, aproape 300 de milioane dintre ele ajungand in mainile fanilor Apple din iunie 2007 si pana in 31 decembrie 2012.

  Trecand mai departe, peste 250 de milioane de conturi iCloud au fost inregistrate intr-un an si aproape 3 luni de disponibilitate a serviciului, cifra reprezentand jumatate din numarul total de iDevice-uri vandute in intreaga existenta a terminalelor. La fel de impresionante sunt si cifrele privind numarul de iMessage-uri trimise zilnic de catre posesorii de iDevice-uri, 2 miliarde de astfel de mesaje trecand prin serverele celor de la Apple.

  La final las ceea ce conteaza cel mai mult, banii. Apple are in momentul de fata peste 137 de miliarde de dolari in rezerva sa monetara si vorbim despre lichiditati, plus investitii pe termen scurt/lung, deci nu toata suma este disponibila oricand pentru cheltuieli. Peste 94 de miliarde sunt disponibili in afara SUA, deci Apple are la dispozitie resursele necesare pentru a se dezvolta aproape oriunde pe glob, suma totala disponibila in momentul de fata reprezentand aproape o treime din valoarea capitalizarii bursiere.

 • BogdanU

  137 de miliarde.cate zerouri are ? 😐 deja mi se pare ca nu mai au nici un sens atatia bani…

 • radu

  si tot au niste preturi nesimtit de mari la produse

 • Victor Preda

  @radu ,asta este politica Apple asa au fost mereu ,,,totul sau nimic … un Nimic au fost iar acum au Totul …nea “asta “Tim trebuia sa-i pupe talpile lui Jobs datorita lui a iesit din anonimat ,, si el si Apple …
  Acum mai este o problema ,,,mai bine platesc mult pentru un produs de calitate decit sa platesc putin pentru un produs slab ….
  Totul a fost gandit si calculat de Jobs ,,el “a facut din Apple o mandrie de companie …..
  Odihneasca-se in pace ca mare om a fost …

 • Pingback: 4000 de miliarde de notificari au fost trimise prin Notifications Center si 500 de milioane de conturi iTunes sunt acum active | iDevice.ro()

 • gogutza

  sa nu fie ca si cu FNI…dormiti linistiti…ca am pierdut cateva zeci de miliarde…doar…la bursa…da nui nimic ca noi suntem pe val…