25% dintre smartphone-urile vandute in 2012 au fost iPhone-uri

  2012 a fost un an extrem de bun pentru Apple, compania incasand peste 100 de miliarde de dolari in intreg anul fiscal, insa vanzand si un sfert dintre smartphone-urile achizitionate la nivel global. Daca va uitati la tabelul de mai sus, veti observa ca Apple a vandut mai multe iPhone-uri decat Nokia, HTC si RIM la un loc, insa mai putine decat Samsung, dar asta i-a oferit o cota de piata de 25%. Samsung vinde foarte multe smartphone-uri cu Bada OS, cele importante nu s-au vandut in numar atat de mare precum iPhone-urile, insa asta conteaza prea putin. Trebuie sa mentionez, din nou pentru cei care cred orbeste in propaganda samsug, faptul ca acea cifra de 215 milioane de unitati reprezinta VANZARI CATRE PARTENERI si NU vanzari catre clienti. Practic Samsung poate sa fi vandut doar 180 de milioane de smartphone-uri catre oameni, dar nimeni nu stie, pentru ca Samsung refuza sa publice acele cifre reale de vanzari, cum face Apple in fiecare trimestru fiscal. In cazul Samsung, cifrele din tabel reprezinta PRESUPUNERI ale analistilor in baza informatiilor furnizate de terte parti si NU cifre reale de vanzari.

  Fata de anul trecut, Apple a vandut cu 50% mai multe iPhone-uri si este interesant sa vedem in acea pozitie o companie care produce o singura linie de smartphone-uri, cu un singur sistem de operare. Exceptand Samsung, niciun competitor nu se poate apropia de Apple cand vine vorba de volumul de unitati vandute si anul viitor nu are cum sa fie diferit, mai ales ca Apple pregateste cateva produse cel putin la fel de interesante pentru utilizatori.

11 COMENTARII

  1. :)) incredibil, samsung e pe primul loc iar tu vorbesti de apple .. “samsung a vandut terminale cu bada os, e pe primul loc bla bla neinteresant …. DAR, exista un mare dar, apple doamnelor si domnilor are incredibila cota de piata 25% ShOCK! samsung are aproape 40% dar ce conteaza, uitati cat are apple, ne-a crescut un al 3lea testicul yaaay!!!!” si fa-te ca nu mai lasi doar commenturile care-ti convin si te joci cu delete button :/

  2. Well, poti vedea adevarul din spatele cifrelor, sau poti sa te uiti rece la ele. E fiecare cu ce-l doare, si data viitoare n-o sa ma doara cand apas butonul Blacklist daca nu inveti sa te exprimi coerent, fara a ataca pe cineva, adica pe mine ca sa intelegi despre ce vorbesc.

  3. Lungu, sa vorbim și despre profit? Sa vorbim despre marja? Sau despre formulare și sintaxa, pentru ca nu suntem noi obligați sa descifram ce încerci tu sa spui! Si sa nu uitam câți bani a băgat Apple în buzunarul Samsung, ca sa fie imaginea cat mai corecta! Apropos, ca ma tot repet, exista un blog dedicat Android în România? Se pare ca nu, altfel nu-mi explic virulenta, tolerata, pe un site despre și pentru Apple!

  4. Din câte știu eu Samsung are aproape 40 000 000 gs3 vândute.. Nu poți să zici ca nu sa vândut bine.. Iar alea cu BADA OS dacă au trecut 3 milioane e minunat dar nu cred.. Ar trebui sa reformulezi ceea ce scrii fiindcă sunt oameni care citesc doar blogul tău iar tu îi dezinformezi

  5. In jumatate de an, cifra e posibila pentru ca e vorba de shipments la furnizori si nu de vanzari directe. Din alea 40 de milioane, poate doar 20 sau 30 s-au vandut la oameni si 10 stau in magazine, n-ai de unde sti. Oricum, reprezinta doar o treime din terminalele importante, alea cu Bada OS sunt vrajeli ieftine.
    Dezinformat esti tu, pentru ca ai incredere in propaganda samsung si nu faci diferenta intre shipments si vanzari directe. De fapt esti doar un dezinformat, pentru ca asa au facut toti, nu au spus exact cum prezinta Samsung informatiile, doar au rugmentat ce a aruncat Samsung pe internet.
    Pentru tine, si restul ca tine, am mentionat foarte clar in articol unde e dezinformarea.

  6. Samsung vinde flașnete low cost : e ca si cum grupul Renault se lauda ca a vandut 200.000 de Sandero iar Mercedes doar 10.000 de S Klasse .
    Cam asta e diferenta .

  7. De unde știi ca doar 20.000.000 is vândute.. Nu ai de unde ști tu doar interpretezi lucrurile așa cum tiar plăcea sa fie .. Eu personal în Cluj am văzut mai multe persoane cu gs3 decât cu I phone 4s… parcă ai fi zombi.. Tot ce face Bun Samsung e repede criticat de tine

  8. Așa și ce e așa rău în asta? Sau tu crezi ca doar persoanele cu mii de euro salariu trebuie să aibă smartphone, eu cred ca Samsung face treaba buna prin faptul ca se adresează tuturor segmentelor de piața astfel cei care doresc un smartphone nu mai trebuie să își vândă plămânii

  9. Nu interpretez nimic, spun ca orice e posibil, atat timp cat Samsung ascunde cifrele reale, si are un motiv bun sa o faca, nu se pupa cu presupunerile analistilor. Eu nu critic ce face Samsung, spun doar adevarul si vad ca pe unii ca tine ii doare chestia asta. E greu sa vezi ca exista persoane care un inghit minciunile coreenilor, e greu, o sa treci peste.
    PS: Urmatorul comentariu in care ma faci un vreun fel, te baga in blacklist. Daca esti limitat, exprima-te in alte parti.