Eric Schmidt intentioneaza sa vanda aproape jumatate dintre actiunile detinute la Google pentru aproximativ 2.5 miliarde de dolari

  Eric Schmidt, fost CEO al Google, actual presedinte al consiliului de administratie, a anuntat ca anul viitor intentioneaza sa vanda 3.2 milioane de actiuni ale companiei, adica 42% din totalul detinut de el. Schmidt detine 7.6 milioane de actiuni din clasele A/B in cadrul Google, ele reprezinta aproximativ 2.3% din totalul actiunilor emise si ii ofera 8.2% din puterea de vot. Vanzarea celor 3.2 de milioane de actiuni ar urma sa ii aduca lui Schmidt aproximativ 2.5 miliarde de dolari, daca pretul va ramane acelasi, suma fiind colosala.

  Valoarea actiunilor Google a scazut cu 4$ dupa anuntul facut de catre Schmidt, impactul fiind mic deoarece vanzarea nu se face de catre un membru cu mai multa putere de decizie in cadrul companiei. Actiunile lui Schmidt vor afecta foarte putin Google, insa daca un lucru similar s-ar fi intamplat la Apple, toata lumea ar fi privit acest lucru precum o tragedie si ar fi anuntat existenta unor probleme grave in cadrul Apple.

1 COMENTARIU