Prima Pagina Apple Unul dintre vicepresedintii executivi ai Samsung sustine ca batalia legala cu Apple...

Unul dintre vicepresedintii executivi ai Samsung sustine ca batalia legala cu Apple afecteaza procesul de inovare

  In cadrul unui interviu acordat celor de la All Things Digital, David Eun, unul dintre vicepresedintii executivi ai Samsung, a afirmat ca bataliile legale dintre Apple si coreeni afecteaza procesul de inovare. Practic nu aflam nimic nou aici, deoarece majoritatea celor care au urmarit evolutia acestor procese au realizat ca relatiile de colaborare dintre Apple si Samsung aveau sa fie afectate, iar ele nu urmau sa fie singurele victime. Interesant acum este totusi faptul ca Samsung investeste in centre de inovare si dezvoltare a unor tehnologii noi, Palo Alto si New York fiind orasele alese de catre coreeni.

  Open Innovation Center este proiectul celor de la Samsung, iar prin el compania intentioneaza sa ajute startup-urile sa isi dezvolte ideile, pentru ca mai apoi Samsung sa poata profita de pe urma lor, intr-o anumita masura. Practic asa lucreaza majoritatea centrelor de inovare din SUA, si desi este imbucurator sa vad ca Samsung investeste in inovare, nimeni nu poate uita faptul de la Apple coreenii au furat destul de mult elementele ale design-ului iDevice-urilor.

 • Rusko

  desi este imbucurator sa vad ca Samsung investeste in inovare, nimeni nu poate uita faptul de la Apple coreenii au furat destul de mult elementele ale design-ului iDevice-urilor.

  Se pare ca doar tu nu uiti zaone.
  Dar e ciudat ca nu mentionezi faptul ca si apple a furat foarte multe inventii, dar nimeni nu vorbeste despre asta.

 • @Rusko: Nimeni nu uita, stai linistit. Apple a fost furata foarte mult, nu doar de Samsung, ci si de Microsoft.

 • Razvanrudy

  Chiar conteaza asa de mult cine de la cine a furat?????? eu ca utilizator nu pot decat sa ma bucur cand vad ca cineva are initiativa de a imi oferi mai multe obtiuni(de la mai multi “inovatori”) in acelasi produs.Momentan folosesc iPhone 5 ca si device principal dar am si un S3 pentru a suplini lipsurile iPhone-ului.Totusi au si dreptate : din cauza acestor “certuri” lipseste inovatia si sincer aici se simte cel mai mult “dezavantajul” celor de la Apple , din acest motiv risca sa piarda din ce in ce mai mult , din acest motiv EU (si noi toti) ca si utilizator final avem de pierdut.Pacat , astept momentul cand aceste batalii legale vor inceta si vor incepe batalia pe inovatie , caci batalia lor legala pentru mine valoreaza cat o ceapa degerata

 • Rusko

  @zaone: Nu ai inteles, nu ziceam ca apple a fost furata, ziceam de cat apple a furat.
  Dar din raspunsul tau vad ca nu prea accepti fraza si raspunzi cu altceva, e ok.
  Noi, utilizatorii finali, sa beneficiam de cat mai multe tehnologii la un pret accesibil, asta conteaza.

 • @Rusko: Deci tu nu accepti ca Apple a fost furata, doar ca a furat.

 • Rusko

  Ba da, accept ideea ca apple a fost furata de icoane cu margini rotunde si de scroll bounce, lucruri pe care i-au dat doar pe Samsung in judecata (de frica lor) dar nu si pe restul care inca le folosesc in continuare. Insa nu a fost furata apple cat a furat ea de la toti producatorii. 🙂

 • Normal ca nu, e imposibil sa fi fost furata mai mult.