Apple incearca sa rezolve problema pozelor blurate cu ajutorul unei noi inventii

  Desi smartphone-urile lansate in ultimii ani au camere din ce in ce ma bune, din pacate ele nu ofera aceeasi calitate precum camerele aparatelor compacte, sau daca este sa facem o comparatie distanta, a DSLR-urilor. Apple incearca sa rezolve o parte a problemei, cea a pozelor defocusate, cu ajutorul unei tehnologii care are menirea de a imbunatati modul in care facem poze si de a elimina defocusarile. Tehnologia permite inregistrarea simultana a mai multor poze si pastrarea lor intr-un buffer din care este aleasa cea mai buna si salvata pentru utilizator.

These image capturing devices typically use a preview resolution for capturing a preview image of a scene. Subsequently, a user provides an input to take a photograph. The device switches from preview resolution to full resolution prior to capturing an image. Switching from preview to full resolution causes a time lag, which may lead to user frustration. Also, camera shake during the time when a user presses a button or touches a touchscreen can degrade image quality.

  Tehnologia celor de la Apple este in proces de brevetare in SUA, este probabil departe de a fi implementata in iDevice-uri, insa macar stim ca in Cupertino exista interes real pentru rezolvarea acestei probleme.

5 COMENTARII

  1. O are – se numeste burst shot si face 3,3 poze pe secunda . Si nu numai S3 are aceasta functie ci inca destule modele de telefoane.

  2. Am facut update la ios 8 de la 7.1.2 si acum cand fac o poza o fae in ceata, nu se mai vede scrisul in poza, a mai intampinat cineva problema asta?
    Am facut update si la 8.0.2 si tot asa este.