Prima Pagina Apple iPhone Mini pare tot mai aproape de lansare conform unui analist care...

iPhone Mini pare tot mai aproape de lansare conform unui analist care a discutat cu CFO-ul Apple

  iPhone Mini este anuntat ca un produs pe care Apple trebuia sa il lanseze acum doi ani de zile, insa se pare ca 2013 va fi anul in care acest produs ar urma sa ajunga pe piata. Un analist al Morgan Stanley a avut ocazia de a discuta cu CFO-ul Apple, Peter Oppenheimer, despre companie si viitoarele sale produse, iar din aceasta discutie ea ar fi inteles ca iPhone Mini ar urma sa ajunga pe piata anul acesta. Kate Huberty sustine ca pentru Apple inovarea ramane una dintre principalele prioritati, insa succesul iPad Mini, vanzarile relativ puternice ale iPhone 4 si dorinta chinezilor de a cumpara iDevice-uri ieftine va determina lansarea acestui dispozitiv.

We also see several signs that a lower priced iPhone makes sense: 1) iPad Mini is expanding Apple’s customer base with 50% of purchases in China/Brazil representing new customers to the ecosystem. 2) Chinese consumers show a desire to purchase the latest version of iPhone (instead of discounted older generations). 3) iPhone 4 demand surprised to the upside in the December quarter. Even at a low 40% gross margin and 1/3 cannibalization rate, we see an “iPhone Mini” as incremental to revenue and gross profit dollars.

  Practic pentru Apple acest iPhone Mini ar genera vanzari pe care compania in mod normal nu le-ar produce, ar putea atrage zeci de milioane de clienti in primul an de la lansare si zeci de miliarde de dolari in incasari. Lansarea iPhone Mini ar reprezenta o extindere logica a liniei de iDevice-uri fabricate de catre compania Apple si ar ajuta-o sa ajunga din urma Samsung-ul care in momentul de fata pare de neoprit. Desigur ca iPhone Mini ar afecta imagina “premium” a celor de la Apple, insa cred ca Tim Cook si managerii sai vor gasi o metoda de a face un iPhone ieftin sa para premium.

 • Nemultumitu

  Bateria sa tina mult ca restul nu ma intereseaza.

 • Alex

  Pare de neoprit la ce ? 60% Profitul industriei este detinut de apple.

 • Da, dar Samsung vinde mai mult.

 • catamorariu

  In momentele noastre de luciditate ne dam seama ca Apple este un bussines si nu un “vis”. Jobs era un visator totusi…

 • Jobs era un businessman care a stiut sa-si faca o imagine diferita.

 • Vlad_Mito

  Un vizionar inedit si sa nu uitam modul de marketing care il avea.
  C’è prezentari deosebite facea….chiar daca nu era un produs de ultima
  Generatie si aici vb. De “pc Lisa” …el te facea sa crezi ca tu ai nevoie de acel
  Produs cu ori c’è pret.

 • John

  iPhone Mini va canibaliza vanzarile de iPhone “premium” , asa cum s-a intamplat si in cazul iPad Mini. Apple nu va putea intrece Samsung la vanzari, in schimb ii va scadea si mai mult rata de profit.

 • florin

  dar nu exista deja iphone mini..si anume 4s si 4? 😛

 • James

  Astia chiar nu mai au idei. Pacat ca a murit jobs, poate acum aveam si eu un telefon care sa isi merite pretul asta exorbitant…

 • Markovnikov

  iPhone mini se va vinde foarte bine, pentru ca va apple si pentru ca va fi ieftin! (comparativ cu iPhone 4s, 5); intr-adevar se va pierde din vanzarea terminalelor high end, unii nu vor mai fi dispusi sa dea 2-3 sute de dolari pe iPhone 5, si-si vor lua mini, clientii care foarte probabil si-ar fi luat iPhone 5

 • Markovnikov

  *2-3 sute de dolari in plus