Samsung Wallet – Samsung “imprumuta” aplicatia Passbook si o porteaza in Android (Video)

[youtube]http://youtu.be/qXSQicmVOtg[/youtube]

  Passbook este o aplicatie inutila in Romania, insa extrem de utila in strainatate, ea permitand posesorilor de iDevice-uril sa stocheze vouchere, cupoane cadou, bilete de avion/meci/cinema, carduri de membru si multe altele, iar mai apoi sa le afiseze la locatiile in care le utilizeaza. Aplicatia ofera si notificari in functie de locatia in care se afla utilizatorii, ea fiind suportata de multe companii din strainatate, unele dintre ele fiind valabile si in Romania. Samsung Wallet este o aplicatie copiata dezvoltata de Samsung si prezentata la Mobile World Congress 2013, iar ea functioneaza exact precum Passbook.

  In afara iconitei si a catorva schimbari ale interfatei, Samsung Wallet copiaza fara gres functionalitatea Passbook si, exact precum aplicatia celor de la Apple, nu functioneaza deocamdata prin NFC. Apple a brevetat functionalitatea Passbook, si ce nu a brevetat inca, va breveta in viitor, dar pentru Samsung nu conteaza, deoarece procesele nu vor obliga compania sa nu ofere utilizatorilor aceasta aplicatie, chiar daca ei practic au luat totul de la Apple si nu au dezvoltat ceva singuri.

  Acestea fiind spuse, Samsung inoveaza din nou.

27 COMENTARII

  1. Eu nu ma asteptam sa mai recurga la chestii de genul asta. Au crescut foarte mult furand de la Apple si beneficiind de pe urma publicitatii, chiar negative, dar nimanui nu i-a pasat. Daca vor continua risca sa cada in extrema cealalta, nobody likes a thief for long.

  2. Chiar daca nu e inovare, era logic sa apara si pe alte telefoane. Mi se pare corect ca toti utilizatorii de telefoane sa aiba acces la functii variate, indiferent de marca telefonului. Era de asteptat sa apara echivalentul passbook si pe Android, probabil in curand vom vedea ceva asemanator si din partea HTC, Nokia, Blackberry, LG etc. Asa cum si functia de fotografie panoramica nu e inovatia Apple, ea existand din totdeauna pe alte telefoane. A fost doar mentalitatea lor incuiata care i-a facut sa aduca functia pe iPhone asa tarziu.

  3. Pai imprumutat, aparut ma rog. Nu prea ai ce sa schimbi. Se standardizeaza. Sa luam de exemplu o clasa cu elevi. Un elev prezinta un proiect la matematica si la sfarsit adauga un rebus legat de lectie pentru a-si testa colegii. Profesoarei de matematica ii place foarte mult ideea si ii da elevului nota 10. Ce vor face toti ceilalti colegi ai sai care urmeaza sa prezinte fiecare cate un proiect? 😀

  4. E normal ca apple au adaugat functia de panorama dupa ce ea a fost dezvoltata si imbunatatita de Google, asa e corect sa apara, dar daca alt cineva face o aplicatie/functie care seamana cu ceva dezvoltat de apple e furt….

  5. Am vazut un tip in Italia la boarding-ul in avion avea biletul in format electronic si a fost scanat ecranul de la iphone? A folosit oare passbook? Exista passbook pentru Alitalia?

  6. Off topic: @Manolo – Din cate stiu pentru Alitalia nu exista inca functionalitatea. Dar e foarte usor sa faci chestia asta si prin aplicatia de iOS a companiei respective (eu am facut la fel cu BA). Plus ca datorita diferitelor contracte incheiate de liniile aeriene poti sa-ti iei un bilet de la AA pentru un zbor operat de Lufthansa sau altcineva.

  7. Zaone, inainte sa dai cu paru’, intreaba-te de la cine s-a inspirat Apple pentru Passbook. John mai sus are perfecta dreptate, Apple nu au inventat acest sistem. Prostia Samsung este ca au copiat elementele grafice si culorile Apple, and that is not cool.

  8. @Manolo, ei scaneaza doar QR code-ul de pe boarding pass pentru cei care fac check in-ul online. Nu are legatura cu passbook-ul. Dupa ce faci check in online, primesti un e-mail cu codul. Poti sa ai si doar o poza cu codul. E de ajuns. Asta ca sa nu mai dai print la boarding pass. Toata lumea face asta si merge la orice companie care are scanner la poarta.

  9. Pentru cei care nu au inteles din prima, zaone nu a acuzat ca au copiat functionalitatea (ceva ce era firesc si de mult pe piata), ci pur si simplu aplicatia pasbook. Au luat-o din iphone, au indreptat o margine, au schimbat numele si iconita si gata, e noua, inovatoare..

  10. @ anonimus
    mai citeste odata ce e scris in articol.
    Ajungem din nou in aceeasi situatie cu “panorama” care pana l-a urma s-a dovedit a fi copiata de Apple de la Google.

  11. Recunosc ca nu am folosit Google Wallet, insa confom google :
    What is Google Wallet?
    Google Wallet is a virtual wallet that securely stores your credit and debit cards, offers, and rewards cards. You can tap your phone to pay in-store using Google Wallet anywhere contactless payments are accepted. You can pay online by signing into your Google Wallet account.
    Nu se spune nimic despre notificari la locatie,
    Aici : http://www.youtube.com/watch?v=hLbmy4XQsMo vad ca Google Wallet se rezuma la plati, cupoane si gift card-uri, pe cand Passbook-ul contine si tichete de avion, boarding pass-uri, bilete la diverse lucruri, etc.
    Pe langa toate astea, Apple nu a copiat interfata Google Wallet, sau vreo iconita.

  12. @Zoane un dusman mai mare ca Samsung nu cred ca ai. Nu inteleg ura asta. Eu am iphone de la 3g pana la 5, dar nu ma manifest asa fata de Samsung. Nu conteaza pentru noi cine a copiat sau a imprumutat; pentru noi conteaza functiile telefonului si aplicatiile utile, atat. asa ca nu vad rostul raca asta fata de samsung

  13. Diferenta principala este ca Google Wallet a inceput ca un system de plata bazat pe NFC . Passbook nu foloseste NFC insa ideea sistemului de plati e luata de la Google si inca vreo doua aplicatii dezvoltate pt Android.
    Partea cu copiatul interfetei o fi cu semnul intrebarii , insa e cea mai putin importanta in cazul de fata.Importante sunt capabilitatile software-ului.

  14. inca un episod din seria “hai sa ridicam apple in slavi, ia sa vedem cu ce mai putem acuza samsung ca a copiat de la iubitul nostru apple” … inca astept sa vad episoade din seria “hai sa scoatem in evidenta toate minusurile celor de la iubitul nostru apple, si sa aratam ca si apple a copiat de la altii, asa cum fiecare copiaza de la fiecare” 🙂 .. chiar astept asta, dar oricum aici se pare ca o parere neutra nu va exista niciodata, avand in vedere ca se sterg toate comentariile care blameaza apple si sunt lasate doar cele cu “apple za best” … succes pe mai departe 🙂

  15. ai uitat de sectiunea fani neutrii 🙂 care se ghideaza dupa nevoile lor, nu dupa brand, like me … am avut toate platformele, inclusiv 5 ios phones pana acum, si da, momentan dupa inchidere installous, nevoilor mele se potriveste mai bine androidul, si da poate pe viitor chiar voi fi fan ubuntu pt ca se prezinta foarte bn la stadiul actual de beta, iar cu ceva munca/”malai” poate vor intra pe piata cu un “altceva” fata de ce este acum, si au multe sanse 🙂

  16. Aoleu…
    Samsung face ceva in colaborare cu VISA si este mult deasupra la passbook-ul celor de la apple.
    Asa ca nu mai induceti lumea in eroare ca samsung copiaza doar. Samsung face ceva util, chiar mai util de cat cei de la apple pentru toata lumea.

  17. Samsung este de fara rival. Este cel mai bun si asta se vede de cind a iesit s2 , pt ca de atunci iphone a pierdut teren. Sa nu mai pomenesc de samsung s3 , olala fata de acest telefon iphonul e in urma cu mult timp. Nici in Barcelona nu am vazut sa aduca iphonul ceva nou, nici macar nu s-a pomenit de ei. In schimb samsung in bajocura a scos o tableta de 8″ care face sa uiti de noua tableta de la applle. Ce bina ma simt si sint fericit ca detin cel mai bun telef. din lume samsung s3 si alti sa fie tot timpul suparati ca samsung fura, eu ma bucur de tehnologie.Traiasca tehnologia

  18. “Samsung Wallet copiaza fara gres functionalitatea Passbook” , nu e normal ca o aplicatiile casre fac acelasi lucru sa aiba aceeasi functionalitate ? interfata e altceva

  19. Va intreb eu acum ceva:v-ar fi placut ca marca de masini care a pus prima data un compresor pt aer conditionat pe o masina,sau care a inventat airbag-ul sa detina exclusivitatea pt “inovatie”?sau e bine sa gasesti toate noutatile pe orice marca,pentru a avea de unde alege si pentru a avea o multime de “optionale”?va purtati de parca voi ati pierde bani ca vind samsung sau htc telefoane.sau e romania plina de actionari la apple si nu stiam?