iTunes Movie Store Romania este in continuare departe de lansare, Apple nu include materiale noi

  Multi utilizatori asteapta ca Apple a lanseze oficial un iTunes Music Store in Romania, insa deocamdata compania americana nu da semne sa fie dispusa sa faca acest lucru. In luna ianuarie a anului trecut v-am spus ca Apple a inclus cateva filme in viitorul iTunes Movie Store, erau 3 la acea perioara si tot 3 sunt acum. Intr-un an de zile Apple nu a modificat in vreun fel colectia de filme ce ar urma sa fie disponibila la un moment dat pentru noi si nici nu sunt semne ca ar vrea sa o faca.

  Teoretic ati putea inchiria unul dintre cele 3 filme listate de catre Apple, nu am incercat pentru ca nu prea are rost, insa e pacat ca in tara noastra compania nu poate vinde/inchiria filme. Desi nu exista informatii oficiale despre motivele care forteaza Apple sa nu isi deschida magazinul, presupun ca legislatia ambigua privind drepturile de autor, casele de productie locale si distribuitorii locali impiedica acest proces. Nu-mi imaginez ca Media Pro ar fi prea bucuroasa sa aiba un competitor precum Apple pe piata locala, cred ca Voyo ar avea o viata si mai scurta daca iTunes Movie Store-ul ar fi deschis, asa ca deocamdata ramane cu ceea ce am avut si pana acum, adica nicio sursa cu adevarat utila pentru a inchiria/cumpara filme.

16 COMENTARII

  1. @Miiu sunt o gramada de persoane care vand gift card uri apple pe amazon ebay, chiar si pe okazii cred ca am vazut. Eu asa am rezolvat problema.

  2. Si ce aproape eram sa cumpar un apple tv,bine ca am vazut articolul asta.Pacat,sper sa apara odata,cu serialele din America ar fii foarte bine.

  3. Cred ca totusi s-au uitat si ei pe niste rapoarte sau studii privind numarul de copii vandute/ descarcate legal pentru fiecare album, melodie sau film si cel mai probabil asta e motivul pentru care nu se grabesc sa lanseze iTunes Music si la noi. Credeti ca ar da cineva 3 euro sa inchirirze un film sau l-ar descarca moca de pe torrent?!? Sunt multi care isi faceau jailbreak pentru a descarca gratis aplicatii de 0,79 euro.

  4. Am auzit foarte multe povesti despre voyo. Daca e adevarat ce spun unii, atunci lui voyo ii doresc viata cat mai scurta.
    Visez la itunes movie de ceva timp. Poate ii vor da drumu la serviciu in ceva mai putin de 3 ani.

  5. Hello,

    am incercat eu sa inchiriez unul din cele 3 filme si merge fara probleme… chiar e un sistem interesant. il downloadeaza pe hard si iti arata cat timp mai ai pana iti expira.. .dupa cum zice si in User Agrement: 48 de ore de cand ii dai play prima data…. oricum se vede, are subtitrare, e ok… dar eu vreau toate filmele cat mai repede… in momentul in care apple lanseaza Video Store in Romania ( sper cat mai curand ) imi iau Apple TV si numai asa o sa ma uit la filme :))