Firefox pentru iOS nu va fi lansat prea curand in App Store

  Firefox este unul dintre cele mai utilizate browsere pentru navigare pe internet, Mozilla lansand o versiune a sa chiar si pentru terminale mobile, exceptie facand iOS-ul. In Septembrie 2012 Mozilla a retras din App Store aplicatia Firefox Home, care permitea doar sincronizarea unor date cu Firefox pentru desktop, iar in momentul de fata nu exista vreun plan pentru a reveni pe platforma iOS. Principala problema este ca Apple nu le permite celor de la Mozilla sa dezvolte un browser pe propriul rendering engine si fara el browserul nu s-ar deosebi prea mult de oricare altul disponibil in App Store.

During a SXSW talk, the not-for-profit’s vice president of product says the organization won’t build a version of its Firefox browser for iOS devices until Apple changes its ways. The sticking point for Mozilla is not being able to carry over its sophisticated rendering and javascript engines to iOS. Essentially, the organization doesn’t feel like it can build the browser it wants to for Apple’s platform, Sullivan told CNET.

  Practic Apple obliga dezvoltatori sa foloseasca wekbit-ul utilizat de Safari pentru a isi construi propriile browsere, toate cele disponibile in App Store avand doar tweak-uri, teme si alte imbunatatiri, aceste lucruri fiind singurele care le deosebesc de Safari. Apple incearca sa isi mentina browserul drept cea mai buna alegere in ceea ce priveste rapiditatea cu care sunt afisate informatiile, asa ca dezvoltatorii fie utilizeaza platforma pe care este construit Safari, fie renunta la idee.

  Mozilla deocamdata a renuntat la idee, insa Apple nu isi va schimba politica, asa ca Firefox pentru iOS pare a fi departe de a ajunge in iDevice-urile noastre.