Apple, App Store-ul si verificarile aplicatiilor

App Store este magazinul de aplicatii unde gasiti aplicatii pentru iPhone

  Stiti cu totii strictetea cu care Apple isi impune uneori regulile in baza carora publica aplicatii in App Store, insa desigur stiti si de tepele care se regasesc in magazinul sau. Uitandu-ma ieri la HiddenApps nu puteam decat sa ma intreb cum a trecut acea aplicatie de filtrul angajatilor exigenti si a ajuns in App Store. Raspunsul nu este simplu, insa presupun ca fie angajatii nu au deschis vreodata aplicatia respectiva, fie au deschis-o si nu le-a pasat de functionalitate, fie aplicatiile sunt verificate de un sistem automat, iar angajatii intervin doar cand se descopera o problema.

  Tind sa cred ca ultima presupunere este adevarata, deoarece altfel nu ar avea logica greselile pe care le fac angajatii companiei, majoritatea aplicatiilor precum HiddenApps avand in mod foarte clar functii interzise, insa totusi apar in App Store. In cazul tepelor lucrurile sunt ceva mai complicate, insa daca angajatii care le verifica si-ar da silinta si ar fi corecti, atunci cred ca s-ar putea reduce la jumatate, cel putin, numarul tepelor, si Apple ar putea spune fara probleme ca isi face intr-o mare masura treaba.

  La mijloc este o foarte mare ipocrizie din partea celor de la Apple si desigur ca problemele nu vor fi vreodata rezolvate pentru ca nu exista vreun motiv indeajuns de bun pentru Apple ca sa le rezolve.