iPhone 5S ar putea fi lansat in septembrie, iPhone-ul ieftin ar putea fi ceva mai scump decat se credea initial

  La inceputul anului au aparut primele zvonuri care dadeau de inteles faptul ca iPhone 5S ar urma sa fie disponibil intr-o varietate de culori si ca dispozitivul ar urma sa ajunga pe piata in vara. Unul dintre analistii care a publicat primele zvonuri de acest gen sustine acum ca Apple ar putea decide sa lanseze iPhone 5S abia in toamna si problema ar fi la tehnologia in baza careia sunt colorate carcasele terminalelor. Acum 2 ani Apple a amanat cu aproape 8 luni lansarea versiunii albe a iPhone 4 din cauza problemelor cu colorarea carcaselor, iar acum compania ar putea amana cu 2 – 3 luni lansarea iPhone 5S.

The firm’s checks indicate Apple’s suppliers are having problems with the new casing colors leading to a push out from Jun to Jul-Sep after Apple hoped to pull forward the update. Checks also indicate pricing of the low-cost iPhone will be $350-$450 as some of the specs are higher-end than we expected (e.g., 4″ incell retina display, same app processor as the 5S). The main difference is the housing (plastic vs. aluminum). They estimate mid-40%s GM for the 5S and low 30%s for the low-cost.

  In legatura cu acel iPhone ieftin de 350$ analistul spune ca nu mai putem numi terminalul “ieftin” din moment ce el ar urma sa aiba un pret de pornire de 450$. Dispozitivul ar urma sa aiba o configuratie hardware superioara celei preconizate acum doua luni de zile, procesor identic cu cel din iPhone 5S, ecran de 4 inch, etc, aceasta modificare urcand pretul de vanzare cu 100$. Acum aceste informatii sunt disponibile doar cu titlul de zvon, insa daca vor fi confirmate si din alte surse, atunci exista posibilitatea ca ele sa fie reale.

The iPhone 5S and iPhone 6 may not be enough, according to the analyst. “The phones could have fingerprint technology and we believe Apple is trying to move the iPhone 6 launch to CQ1 to stop the hemorrhaging to phablets, but historically when handset makers fall out of favor (e.g., the RAZR, BBRY, HTC) they fall faster/further than expected.”

  Partea buna a acestui nou zvon sta in faptul ca acel cititor de amprente ar urma sa fie implementat atat in iPhone 5S, cat si in iPhone 6, semn ca Apple este foarte serioasa in ceea ce priveste utilizarea sa. La inceputul acestui an se preconiza ca iPhone 5S ar urma sa fie disponibil in 6 – 8 culori, ca ar urma sa aiba o camera mai buna, NFC si o baterie mai mare, iar acum includem cititorul de amprente.

15 COMENTARII

  1. 5 u clar ca e mai bun. Dar 4 si 4 s se simt mult mai bine la atingere si dau senzatia de remium. 5 ul pare o jucarie nu mi se pare ca da senzatia de premium. Evident ca sunt constient ca 5 u e de cateva ori mai puternic acum vb pur si simplu de design. E doar parerea mea? Voi ce credeti?

  2. @Just me – perfect de acord cu tine, si eu consider mult mai bun feeling-ul pe care-l ai la 4 – 4S fata de 5. Design-ul e ~ acelasi, dar greutatea e cea care face diferenta, daca va aduceti aminte la 5 asta a fost si mirarea celor de la Apple ca utilizatorii l-au considerat prea usor, parca e o jucarie expandata. Cred ca intre 130 si 140 g e greutatea ideala pentru un telefon.

  3. iPhone 4s cllar! am avut 4-le dar mai facea lag in unele aplicatii si ma enerva, se misca mai incet si am trecut pe 4s, se misca impecabil, si are acelasi design ca si minunatul 4. 5-ul nu ma atrage in mod deosebit, atata doar ca e ultimul model, dar nu are acel ceva WOW

  4. iPhone 4s a fost primit cu pietre pentru ca la acea data nu erau diferente notabile intre cele doua – in sensul ca aplicatiile si iOS-ul erau optimizate pentru hardware-ul lui i4, dar acum cu aplicatiile de azi si iOS 6 se simte bine

  5. Eu am i5 si am facut diferenta dintre el si i4 si zici ca e facut din plastic nici nul simti in buzunar si ca design dunt multumit de el su am facut un test sa vad cum merge pe langa 4S si e foarte mare diferenta aproape dubla

  6. Doamne ..de pe ce planeta veniti ba copii?? Cica “iphone 4s e cel mai bun , il simti in mana, in buzunar” ..:)))) ati pus ma vreodata mana pe un iphone 5 voi astia care afirmati ca iphone 4s este cel mai bun .. Pai daca vreti sa il simtiti luati-va ma o caramida si umblati cu ea in buzunar si nu o sa mai aveti probleme ! Am avut incepand cu 3gs , toate modelele inclusiv 5’ul care este cel mai reusit telefon dintre toate, ever !! Probabil ca atunci cand apare alt model si voi o sa aveti acces la iphone 5 ( ca de , scad preturile) , o sa va aud spunand ” iphone’ul 5 este cel mai reusit telefon ,e usor si elegant etc ” . Alta tampenie, citez: ” e facut din aluminiu si plastic , parca ar fii de jucarie ” sau ce naiba a mai comentat ..:))) o prostie , o tampenie !! Habar n-aveti ce inseamna telefon elegant !! Vorbim noi mai incolo o sa va schimbati parerea legata de iphone 5 .. 😉 pana atunci ramaneti sanatosi cu caramidele voastre , ca de , trebuie sa le simtiti in buzunar ..:)))))=))))

  7. Inainte sa te bagi in seama invata una bucata “exprimare” si apoi niste gramatica, in primul rand! In al doilea rand puneti si ochelari (eventual de cal) ca nu vezi bine: cine a zis ca 4S e mai bun decat 5? S-a spus aici ca pare mai elegant, doar! De ce iei personal niste pareri despre un obiect, pana la urma, esti cumva duhul lui Jobs? De fapt, nici nu stiu de ce ma obosesc sa replic unui papaga pentru care pretul este reperul major in stabilirea calitatii unui obiect! SARACULE, care esti, majoritatea are 5 pe aici, nu te mai da bogatu’ p****i ca te faci (si) de kko si ne mai enervezi si pe noi!

  8. Nu e neaparat un fas iphone 5, e un pas inainte intr-adevar insa si eu confirm, utilizez iphone 5 si fratele are iphone 4, 5-ul e mai usor si rapid, dar ca feeling pare mai solid/premium iphone-ul 4 si 4 s. Parere personala desigur.

  9. Eu am 4s si am vrut sa-mi iau 5. Mi sa pare mai elegant 4s-ul si este mai rezistent la zgarieturi. Nu folosesc huse, tiple si bumpere. Legat de viteza…o fi mai rapid 5, nu am probat, pentru ce folosesc eu telefonul, internet si cateva aplicatii mi se pare super ok 4s. Nu iti cumperi telefon sa te joci, asta e parerea mea. Un avantaj la 5 este ecranul mai mare. Un mare minus, pentru mine, este conectorul, deoarece am 3 docking system si adaptorul nu este o solutie pentru dock-uri.

    Pentru cel care spunea ca nu avem bani de 5…eu, sarac fiind, am ocazia sa-l cumpar cu 20 euro pe luna, timp de 30 luni, ceea ce inseamna 600 euro in 2 ani si jumatate…si tot nu am luat…si daca dadeam 4s-ul la buy-back, plateam si mai putin….si tot nu mi-am luat 5….poate-mi voi lua 5s sau 6 inaintea ta doar pentru a te oftica…:)))))