Apple incearca sa rezolve cea mai mare problema a smartphone-urilor, autonomia bateriei

  Aseara v-am spus intr-un articol ca Apple a imbunatatit cu pana la 50% consumul de energie al chip-ului A5 implementat in Apple TV 3.2 si v-am spus ca modificarile facute acolo ar putea ajunge in iPhone 5S, iPad 5 si iPad Mini 2. Desi la o prima vedere noutatea nu pare o fi mare, in realitate Apple face un mare, mare pas inainte pentru rezolvarea celei mai mare probleme a iPhone-urilor, si implicit a smartphone-urilor, autonomia bateriei.

  Daca Apple reuseste sa imbunatateasca cu pana la 50% autonomia bateriei terminalelor iPhone, si eventual a tabletelor iPad, atunci iDevice-urile ar avea un avantaj enorm in fata oricaror altor terminale mobile disponibile pe piata si acest lucru ar convinge mult mai multi oameni sa le cumpere. Extrem de multe persoane pun mult mai mult pret pe autonomie decat pe libertatea de a trimite fisiere prin Bluetooth sau de a schimba o tema, ori un font, iar pentru Apple rezolvarea acestei probleme este extrem de importanta.

  Un iPhone cu un timp de utilizare de 10 ore si 2 – 3 zile de stand by, avand activate serviciile de localizare si multe aplicatii cu notificari Push, ar fi extrem de bine primit pe piata de catre toata lumea. Desigur ca in Apple TV 3.2 Apple doar testeaza tehnologia pentru a vedea cum se comporta in lumea reala, insa acest test o va convinge, probabil, sa implementeze imbunatatirile in iDevice-uri si poate iPhone 5S ar putea fi primul terminal care o va include.