Noile procesoare Intel Haswell nu vor aduce o crestere impresionanta in performante pentru Mac-uri

  Trecerea de la procesoarele Intel i7 dezvoltate pe platforma Sandy Bridge la cele dezvoltate de platforma Ivy Bridge a adus o crestere de performante de 7 – 13% pentru Mac-urile celor de la Apple. De acelasi lucru ar urma sa aiba parte si cei care achizitioneaza viitoarele Mac-uri care vor avea procesoare Intel i7 dezvoltate folosind platforma Haswell, cel putin asta reiese dintr-un test detaliat facut de cei de la tom’s hardware pe un prototip al viitorului procesor.

  In anulte cazuri cresterile de performanta pot atinge pana la 75%, insa in majoritatea task-urilor normale cresterile sunt modeste, iar lucrurile stau si mai rau in cazul performantelor grafice. Placile integrate Intel HD 4600 nu permit utilizatorilor sa joace jocuri complexe pe monitoare HD, deci MacBook Pro-urile cu Retina Display probabil vor functiona ceva mai bune, insa nu perfect, asa cum se asteapta toata lumea de la Mac-urile companiei americane.

10 COMENTARII

  1. zaone nu stii prea multe despre viitoarele procesoare… haswell va avea 3 tipuri de placi grafice, cea testata acolo este gt2 care nu e prea spectaculoasa, insa variantele mobile vor dispune majoritatea (i7 mobile toate) de gt3 care este aproximativ egala cu GeForce GT 650M.in performanta.

  2. s-a discutat pe niste probleme ca si HD5200 care ar fi pe i7 gt3 nu atinge decat aproape performanta cuprinsa intre Geforce 630M si 640M

  3. Una e sa suporte 3 monitoare si alta sa faca tranzitile din OS fara lag…chiar acum am in fata un air care are lag asa frumos la “Apps Expose”