Prima Pagina aplicatii Un politist britanic si-a denuntat fiul pentru frauda dupa ce Apple a...

Un politist britanic si-a denuntat fiul pentru frauda dupa ce Apple a refuzat sa returneze 3700 de lire cheltuiti pe in-app purchase-uri

  Problema in-app purchase-urilor pentru aplicatiile din iOS pare sa fie mare, iar pentru a o rezolva partial Apple a implementat saptamana trecuta in App Store un avertisment care le spune utilizatorilor ce aplicatii folosesc in-app purchase-uri. Acest avertisment vine tardiv pentru un politist britanic al carui fiu a inregistrat in-app purchase-uri in valoare de 3700£. Apple a refuzat sa ii returneze banii, si refuzul e logic avand in vedere ca fiul sau are 13 ani si nu o varsta mult mai mica la care nu ar fi constientizat ceea ce face, iar politistul l-a denuntat pentru frauda intr-o tentativa de a isi recupera banii.

A policeman has shopped his 13-year-old son for fraud after he ran up a £3,700 bill playing iPad games. He claims the teenager was unaware he was being charged for the in-game purchases and wants Apple to scrap the charge. But the technology company has refused and his only way of recouping the money is to report the purchases as being fraudulent. Cameron then racked up more than 300 purchases on games such as Plants vs Zombies, Hungry Shark, Gun Builder and Nova 3. Many of them are free to download but users can buy in-game extras – in one game Cameron had purchased a virtual chest of gold coins costing £77.98. Apple has refused to cancel the charges, citing parental responsibility and pointing out that iPads contain password locks to prevent accidental or unwanted purchases.

  Apple a sustinut ca vina pentru aceste achizitii cade pe umerii parintelui care trebuia sa fie mai responsabil, acesta spune ca al sau copil nu stia ca achizitioneaza 300 de in-app purchase-uri din diverse jocuri pentru ca ele nu l-ar fi instiintat. Adevarul este ca fiecare joc te atentioneaza cand faci un in-app purchase, iar apoi trebuie sa introduci parola pentru a face acest lucru, deci daca acel copil nu stia parola, sigur a introdus-o cineva si sigur a fost instiintat de achizitie. Prin denuntarea fraudei parintele isi va recupera probabil banii dupa ce politia britanica ii va investiga fiul, insa Apple trebuie sa gaseasca o metoda mai buna de a rezolva problema acestor in-app purchase-uri.

 • S-au invatat britanicii sa primeasca banii inapoi dupa ce “odraslele” lor fac cumparaturi “fara sa stie”. Bine le face Apple ca nu le mai returneaza banii.

 • thewildnath

  Cea ce mi se pare cel mai ciudat, este cum de a facut un copil de 13 ani asta.Nu poti spune ca a gresit.Eventual o fi avut un pseudomotiv sa se razbune pe tatal sau…

 • Swat

  Daca n-avea JB si iApFree din cydia…:P

 • xxz

  Atat de greu este pentru acesti parinti sa se duca in Settings->General->Restrictions->In-app Purchase pe off?

 • AKK

  Hai ca daca e un copil de 3-5 ani, se mai intelege, la o astfel de varsta ei nu prea stiu pe ce apasa si ce fac, insa la 13 ani… Hai sa fim seriosi acum!

 • dragos

  Britanici cersetorii dracu .

 • Marius

  Ma stai asa , cum se intampla asta? Eu daca vreau sa cumpar ceva cu cardul automat imi cere parola etc …. copilul ala de unde stia parola lui ta-su si contul si astea? Din cate stiu eu dupa ce introduci o data parola nu se salveaza cand vrei sa cumperi cu bani , ci ti-o cere din nou dupa un interval scrut de timp … imi explica si mie cineva? 😐

 • Hybrid

  Ba am lasi… Nu mai stiu astia sa faca rost de bani….

 • gigel

  l-as bate cat ii ziua de lunga

 • Pingback: Autoritatile din Marea Britanie investigheaza modul in care in-app purchase-urile afecteaza jocurile dedicate copiilor | iDevice.ro()