Companiei Apple ii este respinsa cererea de inregistrare ca marca a denumirii iPad Mini

  Dupa lansarea iPad Mini, Apple a incercat sa inregistreze ca marca denumirea tabletei, insa recent a primit un raspuns negativ din partea oficiului pentru brevete de inventie si marci din SUA. Practic oamenii de acolo spun ca denumirea “mini” nu este un termen distinctiv si prezinta doar o caracteristica a tabletei celor de la Apple, deci nu poate beneficia de protectie in baza legislatiei americane. Aceasta este prima oara cand companiei Apple ii este respinsa o asemenea cerere, insa ea poate face apel si poate “corecta” eventualele probleme ale cererii sale.

In this case, both the individual components and the composite result are descriptive of applicant’s goods and do not create a unique, incongruous, or non-descriptive meaning in relation to the goods being small handheld mobile devices comprising tablet computers capable of providing internet access. Therefore, the mark is merely descriptive of a feature or characteristic of the goods and registration is refused under Section 2(e)(1) of the Trademark Act.

  Apple a gresit incercand sa demonstreze ca iPad Mini este o denumire distinctiva, folosindu-si pagina de promovare a produsului, un recenzor al USPTO considerand ca Apple trebuie sa foloseasca alte metode pentru a il convinge ca denumirea merita inregistrata. Intr-un final Apple va reusi sa isi inregistreze denumirea tabletei, ramane doar de vazut cat va dura.

4 COMENTARII

  1. S-a trezit si USPTO la realitate ? Daca le acordau si Trade Mark-ul asta, Apple era in stare sa dea in judecata pe oricine altcineva care folosea Mini in denumire – chiar daca au avut-o inaintea lor.
    Si nu – nu prea cred ca Apple va obtine exclusivitatea pe denumirea asta.