Iata cat de utilizate sunt aplicatiile pentru smartphone-uri si tabletele iOS & Android

  Compania americana Flurry a publicat astazi un studiu prin care incearca sa ofere lumii intregi informatii despre modul in care sunt utilizate smartphone-urile si tabletele de catre utilizatori. Conform statisticilor lor, posesorii de smartphone-uri si tablete Android petrec, in medie, zilnic 2 ore si 38 de minute utiliza aplicatiile instalate pe propriile terminale mobile. 20% din acest timp, adica aproximativ 30 de minute, sunt utilizate pentru a naviga pe web folosind un browser, ia restul de 80% este petrecut in alte aplicatii instalate in dispozitive.

  Jocurile sunt cele mai utilizate de catre posesorii de terminale mobile, dupa ele urmeaza Facebook-ul, Safari, aplicatiile utilitare si pentru entertainment, alte aplicatii ale retelelor de socializare, aplicatii ale unor ziare/reviste si la final cele de productivitate. Era normal ca jocurile si faceBook sa consume jumatate din timpul petrecut de un utilizator folosind propriul terminal mobil si cred ca putini dintre voi sunt uimiti de acest rezultat. La final ramane o statistica privind numarul de aplicatii deschise in fiecare zi si o comparatie cu anii anteriori, iar tabieturile utilizatorilor s-au schimbat foarte putin in aceasta privinta.

  Flurry a analizat 300.000 de aplicatii instalate pe peste 1 miliard de terminale active, deci informatiile sunt destul de concludente.