Apple a fost actionata in judecata din cauza lansarii sistemului iMessage

  Sistemul iMessage a fost lansat de catre Apple impreuna cu iOS 5 in anul 2011 si este utilizat de aproximativ 200 de milioane de posesori de iDevice-uri. Desi sistemul s-a dovedit a fi extrem de popular, el pare sa fi determinat o companie americana sa dea in judecata Apple, acuzand-o ca ii incalca brevetele de inventie. Compania listeaza cateva brevete de inventie pe care Apple le incalca prin includerea sistemului iMessage in iDevice-uri, Time Capsule, Airport express, AirPort Extreme, insa alaturi de iMesage este mentionat iCloud-ul si orice alte servicii de mesagerie.

  Conform companiei Mobile Telecommunications Technologies, toate formele de mesagerie, exceptand SMS-ul, incluse de catre Apple ii incalca brevetele de inventie, iar cei din Cupertino ar trebui sa sisteze vanzarea de iDevice-uri. Desi nimeni nu stie daca acest lucru este adevarat, Apple are in fata un nou proces nu foarte simplu in care trebuie sa demonstreze ca sistemul iMessage a fost dezvoltat avand la baza tehnologii proprii sau tehnologii licentiate de la unele companii si nu tehnologii brevetate si nelicentiate.

7 COMENTARII

  1. Si eu patesc cu o adresa de mail la care imi tot cere parola si nu o recunoste! A mai patit cineva chestia asta cu Yahoo?