CEO-ul France Telecom sustine ca utilizatorii nu mai sunt interesati sa achizitioneze iPhone-uri si smartphone-uri Samsung scumpe

  France Telecom este unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila de pe glob cu afaceri in cateva zeci de tari si venituri de zeci de miliarde de dolari anual. CEO-ul sau a declarat intr-un recent interviu ca europenii nu mai sunt interesati sa cheltuie foarte multi bani pe smartphone-uri scumpe precum iPhone-urile si terminalele Samsung Galaxy S III. Se pare ca in Europa exista din ce in ce mai putin persoane dispuse sa achizitioneze un smartphone nou la pret mare, iar acest lucru va afecta vanzarile de iPhone-uri, dar si vanzarile altor smartphone-uri importante.

France Telecom SA (FTE) Chief Executive Officer Stephane Richard, head of one of Europe’s largest wireless carriers, said the increasing frugality of customers is threatening sales of pricey phones such as Apple Inc. (AAPL)’s iPhone. The shift has been especially severe in Europe, where more customers are keeping the same phone when they switch carriers. Amid a slumping economy and mounting competition, France Telecom has seen prices drop 25 percent over the past three years, squeezing profit margins and its stock price. Its cheapest plan now provides unlimited calls and texting and 3 gigabytes of data for about 20 euros a month.

  Stephane Richard sustine ca utilizatorii sunt acum interesati de cele mai bune oferte pentru smartphone-uri si abonamente, astfel ca telefoanele mobile ieftine si abonamentele nu foarte scumpe au cele mai bune rezultate. Era oarecum normal sa auzim asa ceva de la CEO-ul France Telecom, avand in vedere ca Europa trece printr-o perioada dificila din punct de vedere financiar, iar consumatorii cauta sa cumpere lucruri ieftine. E greu de crezut ca iPhone 5S nu va mai atrage cozi la magazinele Apple si la cele ale operatorilor, insa ele vor fi mai mici decat in trecut.

17 COMENTARII

  1. ba nu se inseala deloc , nu stiu cat umbli tu prin europa dar eu am mai spus acum ceva vreme in urma ca prin europa nu se mai pune deloc accent pe telefoane destepte de top , au alta gandire si ei nu arunca bani pe fite ………la noi sunt foarte multi care cumpara doar de fite si restu cumpara de teama de a nu se face de ras , deci la capitolu asta avem foarte mult de invatat , pentru ca momentan suntem in urma rau.
    la fel se intampla si la alte capitole cum ar fi masini sau haine , unde la fel nu se pune deloc accent pe ele , in schimb la noi se face valva mare daca nuai masina “ciumeaga” sau daca nu ai tol de firma…….

  2. Are dreptate ceo.ul france Telecom…
    Săracă tara noastră are mai multe iphonuri pe cap locuitor,
    Ca alte tari mult mai dezvoltate..la noi pasul si iphonul.
    Caracteristic balcanic.

  3. Cum sa zici ca ceo France Telecom se inseala?:))). Samsungul tot timpul va castiga lupta cu Apple in Europa! Se va vinde mai bine S4 decat 5s! Avand in vedere noile tendinte, 5s la lansare va fi cu 100 de euro mai scump decat 5! Telefoanele nu vor mai fi subventionate ca in anii trecuti! Deci asteptati-va la un pret de 450 de euro la un abonament de 39-49 euro/luna.

  4. Poate deschizi un subiect legat de calitatea retelei… In ultima vreme orange a luat razna sunt oameni care nici macar nu pot da un telefon.. Eu unu trebuie sa incerc de 5-6 ori sa apelez pe cineva in orange

  5. Cristi@ in Europa lumea are 1600-2000 euro salariu , deci care e problema ca plasticul e cu 100 de euro mai ieftin decat The Thing ? Sunt multi care cumpara iPhone-ul la pret intreg : 669-869 euro si au abonamente unlimited voice (world) , internet , text , etc .

  6. Corect. La noi vezi la greu “fitzosu” balcanic: mananca covrigi, umbla in adidasi prin zapada la minus 10 grade… dar are iPhone. Rupti in fund, dar in trend.

  7. @Niceman Ai dreptate, cateodata Orange merge ca naiba. Si nu e de le tel. meu caci si alti colegi de-ai mei au aceleasi probleme (si au alte firme de tel.). Eu am zis ca poate fac lucrari la infrastructura, eventual testeaza 4G-ul, insa e cam de mult timp treaba asta… Sa vedem ce face Orange.

  8. eu sunt in spania si vrea sa va zic aici companiile de telefonie fac cadou un telefon si in special samsung la un abonament de 40 euro pe luna dar nu am vazut nici.o copmanie de telefonie sa faca cadou un iphone la un anumit abonament aici gasesti samsung s3 la 30 euro pe luna abonamentul…eii nu cumpara telefoane cu bani jos ei sunt interesati unde este gratis chiar daca au abonament de 50 de euro pe luna cu internet ei sunt mult diferiti de noi

  9. Saracii europeni… Sunt in stadiul de latenta de ceva mai mult timp atat in dezvoltare socio-economica cat si in mentalitate de aceea ii bat la cur americanii si isi bat joc asiaticii de ei indestulandui cu atat de mult plastic si lucruri de proasta calitate. Treaba cu reclama ieftin si bun niciodata nu am crezut-o, dar alti cunoscuti de ai mei au patit-o si cand ai zice ca daca dai cu capul de prag odata te inveti minte nu tine la 99% din europeni… 🙂

  10. Cu alte cuvinte am putea spune ca in urma faptului ca nu vor mai fi subventionate tel si ce e cel mai important e ca piata a ajuns la o usoara saturare!!! 
    Te plimbi pe  Champs-Élysées , Gran Via sau Fifth Avenue vezi la majoritatea un iphone in mana . Daca vor “remixa” caroseria in stilul asta oamenii nu se vor mai omoarâ atat sa cumpere , ( si sa nu uitam de criza) cei drept e greu sa scoti ceva( ca i4 ) mereu si sa rupi gura targului ! In Franta companiile virtuale sau nu spre ex Free ia rupt pe cei ca Orange , SFR etc , au la 19€ internet nelimitat convrbiri nelimitate inFrata pe fix si mobil si in UE pe fix tot nelimitat si se pare si inState si Canada plus wi fi prin oras !! Ce vrem mai mult de atat?!! Cand o sa vedem asa ceva in Romanica !?? Curand nu cred! Au inceput si in alte tari cu oferte asemanatoare dar la pret dublu cel putin! Asa cã suntem  departe:))