CEO-ul France Telecom sustine ca utilizatorii nu mai sunt interesati sa achizitioneze iPhone-uri si smartphone-uri Samsung scumpe

17

  France Telecom este unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobila de pe glob cu afaceri in cateva zeci de tari si venituri de zeci de miliarde de dolari anual. CEO-ul sau a declarat intr-un recent interviu ca europenii nu mai sunt interesati sa cheltuie foarte multi bani pe smartphone-uri scumpe precum iPhone-urile si terminalele Samsung Galaxy S III. Se pare ca in Europa exista din ce in ce mai putin persoane dispuse sa achizitioneze un smartphone nou la pret mare, iar acest lucru va afecta vanzarile de iPhone-uri, dar si vanzarile altor smartphone-uri importante.

France Telecom SA (FTE) Chief Executive Officer Stephane Richard, head of one of Europe’s largest wireless carriers, said the increasing frugality of customers is threatening sales of pricey phones such as Apple Inc. (AAPL)’s iPhone. The shift has been especially severe in Europe, where more customers are keeping the same phone when they switch carriers. Amid a slumping economy and mounting competition, France Telecom has seen prices drop 25 percent over the past three years, squeezing profit margins and its stock price. Its cheapest plan now provides unlimited calls and texting and 3 gigabytes of data for about 20 euros a month.

  Stephane Richard sustine ca utilizatorii sunt acum interesati de cele mai bune oferte pentru smartphone-uri si abonamente, astfel ca telefoanele mobile ieftine si abonamentele nu foarte scumpe au cele mai bune rezultate. Era oarecum normal sa auzim asa ceva de la CEO-ul France Telecom, avand in vedere ca Europa trece printr-o perioada dificila din punct de vedere financiar, iar consumatorii cauta sa cumpere lucruri ieftine. E greu de crezut ca iPhone 5S nu va mai atrage cozi la magazinele Apple si la cele ale operatorilor, insa ele vor fi mai mici decat in trecut.