Prima Pagina Apple Apple breveteaza iPhone-uri flexibile cu ecrane laterale

Apple breveteaza iPhone-uri flexibile cu ecrane laterale

9

  Chiar daca iPhone-urile actuale nu pot trimite fisiere prin Bluetooth si nu pot efectua plati prin NFC, Apple isi imagineaza ca in viitor utilizatorii ar fi tentati sa cumpere smartphone-uri flexibile cu ecrane laterale, adiacente celor principale. Doua cereri pentru inregistrarea unor brevete de inventie au fost descoperite la USPTO, iar in ele Apple descrie un iPhone flexibil si cu ecrane OLED laterale. Ecranele laterale ar urma sa inlocuiasca butoanele de volum si ar urma sa ofere functionalitate suplimentara pentru utilizatori.

  Ideea de a avea iPhone-uri flexibile cu ecrane laterale le permite celor de la Apple sa extinda spatiul pe care sunt afisate informatiile, adica sa afiseze pe ecranele laterale mesaje sau alte alerte care ar necesita aprinderea ecranului, insa in acelasi spatiu pot fi implementate panouri tactile ce permit controlarea volumului, a aplicatiei Music sau a altor aplicatii pentru iOS. Aceasta este doar una dintre cererile de inregistrare trimise de catre Apple la USPTO de la inceputul anului si pana in prezent, semn ca exista un interes destul de mare in acest gen de tehnologii.

  Desigur ca lansarea unui iPhone flexibil nu ar fi o idee chiara tat de grozava, insa inlocuirea actualelor benzi laterale din aluminiu cu ecrane tactile flexibile ar starni interesul multor utilizatori. Functionalitatea unor asemenea componente este indiscutabila, insa utilitatea lor poate fi pusa sub semnul intrebari din cauza fragilitatii terminalelor.