Apple breveteaza iPhone-uri flexibile cu ecrane laterale

  Chiar daca iPhone-urile actuale nu pot trimite fisiere prin Bluetooth si nu pot efectua plati prin NFC, Apple isi imagineaza ca in viitor utilizatorii ar fi tentati sa cumpere smartphone-uri flexibile cu ecrane laterale, adiacente celor principale. Doua cereri pentru inregistrarea unor brevete de inventie au fost descoperite la USPTO, iar in ele Apple descrie un iPhone flexibil si cu ecrane OLED laterale. Ecranele laterale ar urma sa inlocuiasca butoanele de volum si ar urma sa ofere functionalitate suplimentara pentru utilizatori.

  Ideea de a avea iPhone-uri flexibile cu ecrane laterale le permite celor de la Apple sa extinda spatiul pe care sunt afisate informatiile, adica sa afiseze pe ecranele laterale mesaje sau alte alerte care ar necesita aprinderea ecranului, insa in acelasi spatiu pot fi implementate panouri tactile ce permit controlarea volumului, a aplicatiei Music sau a altor aplicatii pentru iOS. Aceasta este doar una dintre cererile de inregistrare trimise de catre Apple la USPTO de la inceputul anului si pana in prezent, semn ca exista un interes destul de mare in acest gen de tehnologii.

  Desigur ca lansarea unui iPhone flexibil nu ar fi o idee chiara tat de grozava, insa inlocuirea actualelor benzi laterale din aluminiu cu ecrane tactile flexibile ar starni interesul multor utilizatori. Functionalitatea unor asemenea componente este indiscutabila, insa utilitatea lor poate fi pusa sub semnul intrebari din cauza fragilitatii terminalelor.

9 COMENTARII

  1. “Saracii” giganti, se gandesc sa inoveze, sa faca telefoane flexibile, transparente, ultra subtiri dar de vreo 20 de ani ne bazam pe aceeasi tehnologie lithium-ion cand vine vorba de baterii. Aici cand vine inovatia ?

  2. @Linuxtm -care 20? Acum vreo 20 de ani erau cele pe cadmiu si mercur. Li-ion sunt ceva mai noi, dar de vreo 5 ani se merge pe Li-polymer. Ai dreptate, avem nevoie de baterii mai performante, mai ales ca tehnologia exista. In sertare, dar exista. Doar ca ai pus problema gresit.

  3. In 91 Sony a scos pe piata li-ion, oricum era o hiperbola. De ce am pus problema gresit ? Ca astia cauta sa aduca efectul “wow” cand la capitolul portabilite e praf toata industria ? Desi am avea tehnologia nevesara, nu avem inca mintea nevesara pentru o solutie mai buna, ca alftel n-am baga 600 baterii de laptop intr-o masina electrica gen Tesla.