Apple se pregateste sa lanseze serviciul iRadio cel tarziu in vara acestui an

  Serviciul iRadio al companiei Apple se apropie incet dar sigur de lansare, cei din Cupertino reusind sa convinga Warner Music si Universal Music sa incheie acorduri de colaborare care ar permite Apple sa lanseze iRadio in 10 – 12 tari pana cel tarziu in vara acestui an. Apple ar urma sa plateasca rate de licentiere similare cu cele ale Pandora catre partenerii sai, iar intregul serviciu ar urma sa fie lansat pe modelul freemium, adica utilizatorii vor putea asculta posturile radio favorite gratuit, insa Apple ar putea include reclame, sau un alt sistem de in-app purchase-uri.

Apple is expected to sign its first interner radio licensing agreement with a major record label perhaps as soon as next week, multiple sources with knowledge of the talks have told The Verge…Apple initially offered to pay 6 cents per 100 songs streamed, or about half of what Pandora pays. Now, Apple will pay rates nearly “neck and neck” with Pandora, one of the sources said. The press has dubbed the service iRadio, in negotiations with the labels Apple is referring to it as its “new streaming service,” says a source…Apple is building some unique features, such as the ability to jump back to the beginning of a song…Apple is hoping to quickly unveil the service in up to a dozen territories, according to sources, including the U.K, France, Germany, Australia, and Japan.

  Din pacate serviciul ar urma sa fie indisponibil in Romania pentru inceput, exact cum se intampla si cu iTunes Match, dar nu se stie daca va ajunge vreodata in tara noastra. iRadio ar urma sa le ofere celor de la Apple un avantaj in fata competitorilor, posesorii de iDevice-uri din importantele tari de pe glob urmand a avea posibilitatea de a asculta posturi radio cu melodii populare fara a plati vreun ban catre companie. Avand in vedere multiplele zvonuri aparute recent, singurul lucru care mai ramane de facut este anuntarea serviciului, WWDC 2013 fiind cel mai probabil loc in care ar urma sa se intample totul.

8 COMENTARII

  1. Tunein este un program de radio pe care il folosesc din appstore si merge far’ de griji, in Romania fiind o gramada de posturi, inclusiv Radio Romania Actualitati cu sa Cotele Apelor Dunarii sansansentimetrî beeeees