AirPlay este cea mai populara tehnologie care permite transpunerea ecranelor smartphone-urilor si tabletelor pe televizoare

  AirPlay este o tehnologie lansata de catre Apple in iOS 4.x pentru iDevice-urile sale, iar impreuna cu un Apple TV permite transpunerea ecranelor iDevice-urilor pe ecranele TV-urilor. Tehnologia AirPlay a celor de la Apple s-a dovedit a fi cea mai recunoscuta metoda de transpunere a ecranelor conform unui studiu realizat recent in SUA pe posesori de smartphone-uri si tablete. In ciuda faptului ca tehnologia celor de la Apple a fost cea mai recunoscuta de catre consumatori, ea, impreuna cu restul, ramane in continuare foarte putin utilizata la scara larga.

Among respondents who had actually used screen-sharing tech, photo and video sharing was the most popular activity. Seventy-five percent of screen-sharing respondents had used their devices to mirror videos, while roughly 50 percent had mirrored photos. Apple’s AirPlay technology was the most recognized among respondents, with Samsung’s AllShare and Microsoft’s Xbox SmartGlass taking the next two spots. Even Apple’s mirroring solution, though, had only three percent of respondents having used it to share content from a mobile device to a television screen.

  Dintre cei care au utilizat tehnologiile de acest gen, majoritatea le-au folosit pentru a viziona clipuri video pe ecrane mari, restul folosindu-le in principal pentru a vizualiza poze. Daca este totusi sa vorbim despre motivele care ii determina pe utilizatori sa ignore functiile, atunci va spun ca necesitatea de a cumpara un Apple TV si “noutatea” lor au fost aduse in discutie. Practic tehnologiile sunt atat de noi incat majoritatea utilizatorilor fie nu stiu despre existenta lor, fie nu stiu cum as le foloseasca, iar dintre cei care le recunosc, mult nu vor sa cumpere un accesoriu care sa le permita sa le foloseasca.

  Deocamdata tehnologiile de acest gen nu sunt indeajuns de simple pentru a permite partajarea oricarui tip de continut in orice conditii, iar Apple are multe de imbuntatit la AirPlay pentru a face aceasta tehnologie foarte populara.