Prima Pagina AirPlay AirPlay este cea mai populara tehnologie care permite transpunerea ecranelor smartphone-urilor si...

AirPlay este cea mai populara tehnologie care permite transpunerea ecranelor smartphone-urilor si tabletelor pe televizoare

12

  AirPlay este o tehnologie lansata de catre Apple in iOS 4.x pentru iDevice-urile sale, iar impreuna cu un Apple TV permite transpunerea ecranelor iDevice-urilor pe ecranele TV-urilor. Tehnologia AirPlay a celor de la Apple s-a dovedit a fi cea mai recunoscuta metoda de transpunere a ecranelor conform unui studiu realizat recent in SUA pe posesori de smartphone-uri si tablete. In ciuda faptului ca tehnologia celor de la Apple a fost cea mai recunoscuta de catre consumatori, ea, impreuna cu restul, ramane in continuare foarte putin utilizata la scara larga.

Among respondents who had actually used screen-sharing tech, photo and video sharing was the most popular activity. Seventy-five percent of screen-sharing respondents had used their devices to mirror videos, while roughly 50 percent had mirrored photos. Apple’s AirPlay technology was the most recognized among respondents, with Samsung’s AllShare and Microsoft’s Xbox SmartGlass taking the next two spots. Even Apple’s mirroring solution, though, had only three percent of respondents having used it to share content from a mobile device to a television screen.

  Dintre cei care au utilizat tehnologiile de acest gen, majoritatea le-au folosit pentru a viziona clipuri video pe ecrane mari, restul folosindu-le in principal pentru a vizualiza poze. Daca este totusi sa vorbim despre motivele care ii determina pe utilizatori sa ignore functiile, atunci va spun ca necesitatea de a cumpara un Apple TV si “noutatea” lor au fost aduse in discutie. Practic tehnologiile sunt atat de noi incat majoritatea utilizatorilor fie nu stiu despre existenta lor, fie nu stiu cum as le foloseasca, iar dintre cei care le recunosc, mult nu vor sa cumpere un accesoriu care sa le permita sa le foloseasca.

  Deocamdata tehnologiile de acest gen nu sunt indeajuns de simple pentru a permite partajarea oricarui tip de continut in orice conditii, iar Apple are multe de imbuntatit la AirPlay pentru a face aceasta tehnologie foarte populara.

12 COMENTARII

 1. Cred ca uitati ca Airplay necesita inca un device – AppleTV – pt a reda continut pe un TV.
  Din punctul asta de vedere este sub DLNA care o face direct, fara device intermediar.
  Plus ca toate televizoarele Smart au implementat standardul DLNA si toate device-urile mobile in afara de cele ale Apple, o suporta.
  Deci AirPlay nu e nici pe departe cea mai raspandita tehnologie de acest gen , nici macar in SUA.
  Functia de mirroring, de asemenea este implementata in alte device-uri daca se utilizeaza un intermediar sau se face prin soft.

 2. @Sori-sorry dar nu stii ca exista aplicatia imediashare free,care-ti permite sa te conectezi cu idevice-uri la aparate cu standard dlna -smart tv ,ps3,xbox,dar si dropbox, si poti transmite ca si androidul poze ,filme,muzica ,partea proasta ca si la android este ca toate astea sunt inregistrate pe tel ,tableta,pe cand cu airplay poti vizualiza pe televizor si posturi tv,filme online din streaming,chiar si daca inchizi ecranul sau daca intri pe multitasking in alta aplicatie,sau poti naviga,juca si, vizualiza pe tv prin functia mirroring,Toate astea prin dlna nu le faci,asa ca nu se compara,O sa zici ca nu e nevoie la un smart tv de apple tv,ca poti naviga direct cu browser-ul lui si vizualiza filme online,dar din pacate la streaming Sammy mai are de lucru…destul…cand ti-e lumea mai draga ,te anunta ca sesiunea de browser s-a incheiat.Am 2 ,,smart-tv” seria6 si 7,dar sint varzaaaa,;mai cursiv vezi un film online streaming,chiar si cu 3gs,si chiar cu cel mai ieftin laptop de pe piata,pe incercate ,te asigur.Sammy sucks!!!

 3. Folosesc AirPlay impreuna cu routerul wi-fi AirPort Express conectat la un sistem audio. Face streaming la toate aplicatiile inclusiv la sistemul de operare si functioneaza perfect.
  Valabil pe Mac.

 4. Cu ce e mai buna tehnologia AirPlay “proprietar” decat tehnologia MHL standard?
  “Mobile High-Definition Link (MHL) is an industry standard for a mobile audio/video interface that allows consumers to connect mobile phones, tablets and other portable consumer electronics devices to high-definition televisions (HDTVs) and audio receivers. The MHL standard supports up to 1080p/60 high-definition (HD) video and 7.1 surround sound audio while simultaneously charging the connected device.”
  Orice device high-end de pe alte platforme au MHL … Standard, men, standard.

 5. am analizat si eu optiunile, lucrurile sau in felul urmator, un cablu calumea ca sa iti legi iphone/ipad la tv e de la 150 ron in sus, daca ti se strica odata ajungi la 300, ti-l roade cainele pisica, plus ca e cablu ….fire intinse , neajunsuri, dai 400 ron pe un apple tv si ai rezolvat necazul

 6. In plus, daca ai mai multe idevice-uri ,unele functionand cu adaptoare hdmi 720p si altele cu1080p,scapi de problema cu un apple tv,care costa cam cat cele 2 la un loc,si nici nu mai tii iphone-ul,ipod-ul ,ipad-ul legat cu cablul de tv,putand in felul asta sa-l folosesti la altceva datorita multitasking-ului

 7. Nu stiu cati dintre cei ce lauda airplay si mirroring de la apple le-au si testat si chiar le-a mers la perfectie cum si sustin….Eu am atv3 tablet ipad si iphone,sincer functia de mirroring este o mizerie si nu exagerez cu nimic,este inutila,incompleta si prost implementata…Iar airplay este folositoare doar pentru videoclipuri si atat.
  Miroring este atat de prost implementat,incat nu face nici macar un lucru bine.De la rezolutia tampita pe jumatate de ecran a tv-ului,pana la imensul lag de care dispune si faca imposibil modul de a te juca.Userul puiu afirma ca jocurile merg perfect,stimabile ne spui si noua cum ai facut lucrul asta,esti singurul user din aceasta lume care nu are lag la mirroring,oare cum te jocir tu?
  Esti sigur ca jocurile merg atat de perfect prin mirroring?

 8. @ Adri
  Eu nu am spus nimic de Samsung ci de DLNA , care e present la ora actuala in televizoare, BD players, AV receivers , media players , etc.
  Ca AllShare de la Samsung iti face problem cateodata , se poate . Sunt insa sute de implementari ale tehnologiei .
  Mirroring se face, cum zicea Lucian, cu adaptoare MHL , care ar fi echivalentul AppleTV, sau de pe PC, cu tot felul de softuri .
  Ca de obicei , Apple ofera tehnologii proprietare care nu sunt compatibile cu celelalte device-uri, pe cand DLNA este , chiar cu idevice-uri , dupa cum ai mentionat si tu .

 9. Folosesc cu placere aceasta fuctie impreuna cu apple tv,pentru a viziona filme,jocuri,muzica,photo,sunt foarte multumit si este foarte util

COMENTEAZA!

Please enter your comment!
Please enter your name here