Managerii si angajatii Apple sunt din ce in ce mai interesati sa inceapa o cariera in alta companie

  Apple este una dintre companiile recunoscute pentru faptul ca reuseste sa isi pastreze pentru ani si ani de zile angajatii fara a le mari salariile intr-un mod constant si fara a le oferi foarte multe beneficii suplimentare salariului. Acest lucru pare sa fi generat intr-un final o schimbare puternica in atitudinea angajatilor companiei, multi dintre ei fiind tentati sa isi paraseasca actualul loc de munca pentru un altul. In general ei sunt tentati sa paraseasca Apple pentru companii nou formate in Silicon Valley, aceasta mutare putand fi desigur riscanta.

Apple’s reputation is starting to change, two venture capitalists told us in recent days. “More generally there is a growing level of dissatisfaction among Apple executives and employees, and a greater willingness to explore leaving,” says one investor. Another VC  told us that his firm has recently seen a noticeable increase of resumes coming in from people at Apple. After speaking with some of these job-seekers, this source says the cause for the increase is two-fold: startups are paying more and “Apple culture has started to change with the new leadership on top.”

  Principalele motive in baza carora actuali angajati ai Apple sunt dispusi sa isi paraseasca pozitia au legatura cu salariul mai mare oferit de catre companiile noi, dar si cu faptul ca in interiorul Apple cultura a inceput sa se schimbe sub conducerea lui Tim Cook. John Gruber, un om cu foarte multe cunostinte in randul angajatilor companiei Apple si cu o experienta extrem de mare in ceea ce priveste compania din Cupertino, sustine ca plecarile nu au legatura cu vreo situatie delicata in care s-ar afla Apple, ba din contra. El spune ca succesul companiei a generat foarte mare interes pentru angajatii sai care sunt acum curtati de companii care le ofera salarii mai bune doar pentru a ii avea in slujba.

  In perioada in care Steve Jobs traia, el avea grija ca alte companii competitoare sa nu ii fure angajatii, insa Tim Cook nu pare concentrat pe asemenea lucruri in momentul de fata. Desi fosti angajati Apple sunt tentati sa plece, unul dintre cei care a primit un post extrem de puternic a fost Ron Johnson, fostul SVP care conducea divizia retail a Apple si a devenit CEO al retailer-ului J.C. Penney. Din pacate dupa doar un an in fruntea retailerului a fost nevoit sa demisioneze din cauza rezultatelor slabe, semn ca experienta acumulata in cadrul Apple il ajuta in interiorul acestei companii si mai putin in cadrul alteia. Practic multi vor fi tentati sa plece, insa ramane de vazut cati vor lua intr-adevar o decizie buna.