Prima Pagina Apple CEO-ul Waze a fost uimit de criticile aduse sistemului Apple Maps de...

CEO-ul Waze a fost uimit de criticile aduse sistemului Apple Maps de catre fanii Apple

  Lansarea Apple Maps impreuna cu iOS 6 a fost una dintre cele mai mari greseli ale companiei Apple si daca Steve Jobs ar fi trait, probabil ar fi concediat echipa care a administrat aceasta lansare, asa cum a facut cu cei care au lansat MobileMe-ul ce a dezamagit la fel de multi utilizatori. Intr-un interviu dat de catre Noam Bardin, CEO-ul Waze, pe scena unei conferinte All Things Digital Dive into Mobile, am aflat ca atat el cat si colegii sai au fost uimiti de catre criticile aduse de catre fanii Apple sistemului dezvoltat de catre companie.

Consumers now have a quality bar, and that bar is going up rapidly. Two years ago, Apple’s Maps app on iOS 6 would’ve been a fine product. Google is out there creating a standard of quality. We feel like we’re the only real competition. Rumors say it is $1 billion to $2 billion spent by Google a year.

  Desi Apple Maps evolueaza incet dar sigur, problema celor de la Apple, in opinia CEO-ului Waze, sta in faptul ca partenerii sai nu pot investi la fel de multi bani precum Google in dezvoltarea sistemului de harti. Consumatorii au acum asteptari foarte mari de la servicii de acest gen, Google are in momentul de fata cea mai stabila si buna platforma, cheltuie intre 1 si 2 miliarde de dolari anual pentru intretinere si imbunatatire, iar partenerii Apple nu pot face acest lucru. TomTom furnizeaza majoritatea datelor din Apple Maps, compania are probleme in a oferi harti actualizate pentru multe zone de pe glob, inclusiv Romania, iar acest lucru nu o ajuta pe Apple.

  E putin probabil ca Apple Maps sa poata concura eficient cu Google Maps in afara SUA si a Europei de Vest in urmatorii ani, insa cu investitii solide Apple isi poate ajunge competitorul din urma.

 • Ion

  Pai daca partenerii Apple nu pot concura cu Google ce rost mai are? – Google Maps fiind gratuit pentru oricine…

 • Iulius

  Au cheltuit bani degeaba cu harta.Cum isi recupereaza investitia?Cine se astepta la o harta de la ei?

 • hamham

  Tot Apple Maps va fi cea mai tare aplicatie de harti! Eu asa cred! Apple ar putea cumpara Google si ar murii samsung de ciuda! Ar bloca aplicatia Harti pe S3 si S4 si taote Surile lor de plastic ieftin!

 • Niceman

  Sa ii plateasca apple mai bine pe cei care fac hărți.. Tomtom etc..

 • Filipxxx

  Apple s-a bagat pe harti k e singura bucata de On-line marketing unde poate manca ceva de la Google. Google de mult nu iti mai arata in cautari doar adresa pe care o scrii la campul de cautare.

 • Relu

  Pe mine ma enerveaza aplicatia Google Maps, are un lag de parca ar gafai telefonul meu iPhone 4 atunci cand fac swype prin meniurile alea, asa ca din acest motiv prefer Apple Maps, care are o experienta de utilizare a aplicatiilor native – silky smooth..

 • Lucian 4.2

  @Relu : Google Maps este construit pentru telefoane din era asta, nu pentru telefoane de pe vremea lui bunica.
  E ca la calculatoare, nu poti juca un joc din 2013 pe un 486, nu-i asa?

 • Sebi

  @Lucian 4.2 Trebuie sa ai o bunica destul de tanara totusi ..