iOS-ul este mai vulnerabil decat Android-ul in fata atacurilor malware

  Desi Apple sustine ca iOS-ul este unul dintre cele mai sigure sisteme de operare pentru terminale mobile, un studiu al celor de la Symantec isi propune sa demonstreze exact contrariul. Conform lor, iOS-ul este mult mai vulnerabil decat Android-ul in fata atacurilor malware, insa hackerii se concentreaza mai mult pe Android. Problema este desigur faptul ca pe Android OS pot fi instalate aplicatii care nu se regasesc in Google Play, iar de aici au pornit majoritatea atacurilor documentate in cursul anului trecute de catre Symantec si alte companii specializate pe securitate.

Today, mobile vulnerabilities have little or no correlation to mobile malware. In fact, while Apple’s iOS had the most documented vulnerabilities in 2012, there was only one threat created for the platform. Compare this to the Android OS; although only thirteen vulnerabilities were reported, it led all mobile operating systems in the amount of malware written for the platform. Vulnerabilities likely will become a factor in mobile malware, but today Android’s market share, the openness of the platform, and the multiple distribution methods available to applications embedded with malware make it the go-to platform of malware authors.

  Pentru iOS exista documentate mai multe vulnerabilitati decat pentru Android OS, ele au fost reparate de-a lungul timpului, insa App Store-ul este salvator pentru utilizatori. Practic multumita App Store-ului au fost evitate atacuri la scara larga, precum cele indreptate impotriva Android-ului si asta in ciuda faptului ca in iOS au fost documentate mai multe vulnerabilitati. Europa de Est si Asia sunt locurile preferate ale celor care ataca terminalele mobile cu Android OS, in viitor atacurile vor creste, iar iOS-ul ar trebui sa ramana la fel de sigur ca si pana acum.