Romanii cumpara aplicatii de 1 milion de euro in fiecare luna

  Zilele acestea in Bucuresti se desfasoara un eveniment dedicat pietei mobile, iar in cadrul sau un reprezentant al Breeze Mobile a facut o afirmatie interesanta pentru care se pare ca nu exista date publice sau vreun fel de sustinere, cel putin deocamdata. Conform lui Dan Vârtopeanu, managing partner în cadrul Breeze Mobile, in Romania se cheltuie un milion de euro pe luna pentru achizitionarea de aplicatii pentru terminale mobile, iar in articolul celor de la ZF nu exista detalii privind o impartire pe platforme, etc.

  In conditiile in care Apple nu ofera vreun detaliu in legatura cu incasarile venite din fiecare tara si Google actioneaza la fel, sunt foarte curios cum s-a ajuns la o asemenea cifra si pe ce se bazeaza afirmatiile acestea. Nu este exclus ca informatia sa fie adevarata, insa avand in vedere numarul mic de dezvoltatori romani si imposibilitatea de a accesa macar App Store-ul, cel care vinde cel mai mult la nivel global, eu sunt extrem de curios sa aflu ce baza au informatiile. Desigur ca e putin probabil sa se ofere date exacte, insa merita cerute.

  Separat de aplicatii, se pare ca in Romania s-au vandut 1 milion de smartphone-uri anul trecut, ele avand o valoare de 250 de milioane de euro.