Prima Pagina aplicatii Romanii cumpara aplicatii de 1 milion de euro in fiecare luna

Romanii cumpara aplicatii de 1 milion de euro in fiecare luna

  Zilele acestea in Bucuresti se desfasoara un eveniment dedicat pietei mobile, iar in cadrul sau un reprezentant al Breeze Mobile a facut o afirmatie interesanta pentru care se pare ca nu exista date publice sau vreun fel de sustinere, cel putin deocamdata. Conform lui Dan Vârtopeanu, managing partner în cadrul Breeze Mobile, in Romania se cheltuie un milion de euro pe luna pentru achizitionarea de aplicatii pentru terminale mobile, iar in articolul celor de la ZF nu exista detalii privind o impartire pe platforme, etc.

  In conditiile in care Apple nu ofera vreun detaliu in legatura cu incasarile venite din fiecare tara si Google actioneaza la fel, sunt foarte curios cum s-a ajuns la o asemenea cifra si pe ce se bazeaza afirmatiile acestea. Nu este exclus ca informatia sa fie adevarata, insa avand in vedere numarul mic de dezvoltatori romani si imposibilitatea de a accesa macar App Store-ul, cel care vinde cel mai mult la nivel global, eu sunt extrem de curios sa aflu ce baza au informatiile. Desigur ca e putin probabil sa se ofere date exacte, insa merita cerute.

  Separat de aplicatii, se pare ca in Romania s-au vandut 1 milion de smartphone-uri anul trecut, ele avand o valoare de 250 de milioane de euro.

 • Kla

  Pare f mare suma de 1 mil

 • Nu e mare, problema e de unde au scos-o.

 • Kla

  Daca presupune download de app din store-uri e mare, dar ei stiu ce are in spate suma asta

 • Salut Zaone.
  am o propunere (financiara) pentru tine.
  ma gasesti pe iliescualex@yahoo.com
  merci

 • Si eu sunt foarte curios cum s-a facut estimarea respectiva, daca aflii please share 🙂

 • real

  in milion de smarturi declarate de operatori si magazine probabil
  sunt mai multi care au cumparat di afara smarturi
  pe aia nu ii declara nimeni

 • Sorin

  Sunt deacord cu nenea ala,peste 1 mil de euro,dar bani falsi :))

 • stavros

  la puscarie cu aia care dau tzepe cu aplicatii de kkt !!!!!!!

 • Relu

  Nu cred ca e mare suma, numai eu am bagat vreo 120 de euro in aplicatii in decurs de 12 luni si sunt student.. Stiu cand sa apreciez o aplicatie sau un produs/serviciu bun si daca merita, investesc in el.

 • Andrei

  Nu e vorba ca ar fi mare sau mica suma, dar daca e reala inseamna ca industria aplicatiilor mobile in Romania este de acelasi ordin de marime cu cea a publicitatii online, neluand in calcul veniturile din alte app stores.