Siri va recunoaste mai multe limbi in iOS 7

  Lansarea iOS 7 se apropie cu pasi repezi si desi nu stim prea multe noutati pe care ar urma sa le aduca aceasta versiune a sistemului de operare, eu sunt sigur ca o compatibilitate a asistentului Siri cu mai multe limbi de pe glob este deja pregatita pentru lansarea oficia a iOS 7. In momentul de fata Siri este capabil sa recunoasca cuvintele rostite in 8 limbi diferite cu un total de 19 dialecte, insa in iOS 7 lista va fi cu siguranta extinsa. Apple a fost aspru criticata pentru faptul ca nu a oferit un Siri care sa recunoasca mai multe cuvinte rostite in diversele limbi de pe glob si cred ca pe aceasta compatibilitate se va axa Apple in iOS 7.

  In afara functiilor noi pe care le va include asistentul, eu cred ca in iOS 7 Siri va recunoaste cuvintele rostite in Portugheza, probabil multi alti locuitori ai Americii Latine vor avea posibilitatea de a discuta in sfarsit cu asistentul, probabil rusa nu va fi lasata deoparte, insa nu trebuie sa uitam de tari precum India sau de cele din Orientul Mijlociu care nu sunt reprezentate. Practic Apple va incerca sa ofere clientilor din pietele importante posibilitatea de a purta conversatii cu asistentul din iOS 7, functionalitatea sa fiind limitata in respectivele zone si acest lucru reprezinta un argument negativ pentru achizitionarea dispozitivului.

  Probabil va intrebati daca Siri va recunoaste intr-un final si limba romana. Ei bine, eu spun ca o va recunoaste sigur, insa acest lucru nu se va intampla chiar de la lansarea iOS 7, ci poate la lansarea iOS 7.1, sau cel tarziu la lansarea iOS 8. Tara noastra este mica si nesemnificativa pentru Apple din cauza vanzarilor reduse, iar acest lucru nu va motiva pe nimeni din Cupertino sa implementeze suport pentru limba romana inainte ca indienii as aiba posibilitatea de a ii spune Salut! asistentului Siri. Tara noastra nu va fi uitata de catre Apple, insa va trece destul timp pana cand vom putea folosi Siri in romana.