Prima Pagina Apple In razboiul brevetelor de inventie, Apple reuseste sa obtina o noua victorie...

In razboiul brevetelor de inventie, Apple reuseste sa obtina o noua victorie in fata companiei Motorola

Apple vs Motorola

 

  In cursul noptii trecute un judecator american al ITC a decis ca Apple nu incalca un brevet de inventie al Motorola care acopera tehnologia in baza careia un ecran se inchide cand un smartphone este apropiat de ureche. Motorola a sustinut ca Apple incalca 6 brevete de inventie in iOS-ul sau, iar decizia de aseara inchide o serie de alte 5 decizii favorabile celor din Cupertino. In fata instantei Apple a sustinut ideea ca aceasta functie este logica si implementarea ei intr-un terminal mobil era cat se poate de normala, ITC-ul fiind de acord si respingand pretentiile Motorola in baza faptului ca tehnologia nu are elemente de noutate si unicitate.

The decision marks the latest instance in which neither Cupertino, California-based Apple nor Google has been able to strike a decisive blow against its competitor in a squabble that began more than two years ago. Each has claimed the other is infringing patents, and Apple accused Motorola Mobility of breaching obligations to license some of its most widely used technology on fair terms.

  In ciuda faptului ca Motorola nu a avut castig de cauza in vreuna dintre cele 6 pretentii formulate in fata ITC, e foarte probabil ca un apel sa fie formulat pentru aceasta din urma decizie. Apple a castigat pana acum in fata celor de la Motorola atat in prima instanta, cat si in apel, iar castigarea apelului este doar o consecinta logica a faptului ca brevetele Motorola nu pot fi impuse impotriva cuiva.

 • real

  mi se pare normal
  acceasi chestie si cu pinch to zoom
  chestii normale care cred ca nu au nevoie de patent (parerea mea)

 • Nicu

  a, nu. pinch to zoome e de la Apple. Asta e inovator si magic

 • Darie

  1 up Nicu … Asa nici pinch to zoom nici inertial scroll, nici nimic nu e patentabil, si cine-a investit milioane in oamenii care le-au inventat raman cu buza umflata, ca vine samsung si schimba sticle cu plastic si uite ca vand mai multe

 • D

  Buna,mă scuzati ca postez aici. Am un iPhone 4S 5.1.1 jailbroken si câteodată imi da crash’uri și se șterg toate contactele. Ceva soluții? Multumesc anticipat.

 • AKK

  +1 Darie

 • djcata

  brevetele lor nu se bazaeaza pe chestii normale nu ? numai ale celorlalti

 • Haivas

  Pe cat de mult iubesc iPhonul pe atat parca imi este greata de Apple ! Daca esti intradevar tare si bazat sau cel mai tare ar fi frumos sa fie si cu demnitate si onoare ,respect vis a vis de clienti si restu .