300 de milioane de utilizatori folosesc iCloud, dar oare cine are grija de ei?

  Peter Oppenheimer, CFO-ul companiei Apple, a declarat in cursul conferintei audio pentru prezentarea rezultatelor financiare pentru Q2 2013 ca peste 300 de milioane de utilizatori folosesc iCloud si serviciile sale. Mai bine de jumatate dintre iDevice-urile vandute pana acum se conecteaza la iCloud, insa din pacate multe dintre ele experimenteaza probleme precum cele de ieri. In cursul zilei de ieri iTunes Store-ul, sistemul de login, Game Center si alte servicii iCloud au devenit nefunctionale, milioane de utilizatori ramanand fara posibilitatea de a utiliza iCloud.

  Aceasta este a patra sau a cincea cadere a serviciilor iCloud intr-o singura saptamana, iar multi utilizatori incep sa se intrebe daca Apple are intr-adevar grija ca aceste servicii sa functioneze la nivel optim. Nimeni nu stie in momentul de fata ce a generat si continua sa genereze aceste probleme, Apple nu spune absolut nimic, insa ne putem astepta ca iMessage, FaceTime sau iTunes Store sa devina oricand indisponibile.

5 COMENTARII

  1. Parerea mea: iCloud devine din ce in ce mai accesat, spatiile de stocare incep sa se umple, traficul este din ce in ce mai intens, multe aplicatii si jocuri folosesc iCloud pentru sincronizarea inte iDevice-uri, iar Apple nu e indeajuns de pregatit sa faca fata acestei cresteri si de aceea se blocheaza. Marul ar trebui sa se gandeasca serios spre a acorda o atentie din ce in ce mai sporita Norului…

  2. Cred ca lumea nu realizeaza ca si Apple, cat or fi ei de mari, tot au serviciile hostate pe niste servere fizice. Absolut nimeni pe planeta nu`ti poate garanta uptime de 100%, e normal sa mai pice din diverse cauze: probleme locale de ISP, probleme la centru de date, pierderi de pachete pe anumite rute, propagari DNS, modificari efectuate la cloud, a scos femeia de servici routeru din priza sa dea cu matura s.a.m.d.