Morphees – telefoanele mobile care isi schimba forma (Video)

[youtube]http://youtu.be/oaZHj9SEzLQ[/youtube]

  Unii spun ca viitorul este al telefoanelor mobile cu ecrane flexibile si adevarul este ca exista un interes din ce in ce mai mare in a aduce asemenea dispozitive pe piata. Totusi, pana la o aglomerare a pietei cu telefoane ale caror ecrane pot fi indoite in fel si chip, s-ar putea sa asistam la o revolutionare a modului in care sunt construite dispozitivele. Morphee ar putea fi un telefon al viitorului care si-ar putea schimba forma in functie de dorinta utilizatorului, sau de felul in care este conceputa o anumita aplicatie.

A Morphee is a self-actuated flexible mobile device that address the multiple affordance desired by any applications and transform itself into desired shapes. We envision that app stores can potentially evolve to give opportunities to developers to create practical applications with their specific form factors. We compare six actuation strategies of Morphees, five using advanced technologies in morphing materials: Dielectric Electro Active Polymers (DEAP) and Shape Memory Alloys (SMA).

  Morphee este rezultatul cercetarii unui grup de angajati ai universitatii din Bristol, Marea Britanie, si practic terminalele sunt construite cu materiale speciale care permit regandirea formelor sale. Daca va uitati la clipul video de mai sus veti intelege exact despre ce este vorba si la o prima vedere observati rapid ca nu este chiar atat de simpla transformarea unui terminal fix intr-un dispozitiv capabil sa se metamorfozeze. In ciuda conceptelor interesante, e greu de ghicit daca asemenea terminale vor ajunge vreodata pe piata, insa macar stim ca undeva, cineva incearca, din nou, sa revolutioneze lumea smartphone-urilor.