Prima Pagina Apple Valoarea actiunilor Apple creste cu 10% in doar doua saptamani

Valoarea actiunilor Apple creste cu 10% in doar doua saptamani

  Acum ceva mai bine de o saptamana de zile va spuneam ca valoarea unei actiuni Apple a scazut sub cifra de 400$ pentru prima oara in aproape 2 ani de zile. Intre timp compania si-a anuntat rezultatele financiare care au surprins placut multa lume si a inceput sa vanda obligatiuni, iar actiunile sale au determinat o crestere de 10% a valorii actiunilor. De la 397$ acum 2 saptamani, o actiune a ajuns sa valoreze 439$ in momentul de fata si vorbim despre o crestere de 42$, sau 10%.

  E greu de spus cum vor evolua actiunile Apple in viitor, insa avand in vedere ca se apropie WWDC 2013 si prezentarea iOS 7, am putea crede ca valoarea unei actiuni ar putea atinge din nou cifra de 500$ in aceasta vara.

 • Valoarea actiunilor Apple va creste dupa prezentarea iOS 7, dar ar putea creste si mai mult daca anunta si noi device-uri.

 • Seby

  halal crestere :)))))))) valoarea e prea mare pentru apple….
  oricum presimt ca ios 7 nu o sa vina cu mai nimic din ce ne dorim noi utilizatorii si o sa vina tot cu ce vor ei…….dupa care , combinatia iphone 5s + ios 7 foarte putin schimbat , v-a da ca rezultat o continua scadere care probabil ii v-a face pe cei de la apple sa inteleaga ca nu ai cum sa mananci numai friptura :)))))))))))

 • E-1

  As spune ca valoarea actiunii a crescut in principal ca urmare a faptul ca Apple a anuntat distribuirea catre actionari a 100 miliarde dolari pana in 2015. Practic, actiionarii se asteapta ca o mare parte din rezerve de cash sa se intoarca in buzunarele lor.

  In termeni de performanta financiara, Apple genereaza mai putin profit net decat in perioada similara a anului trecut.
  Nu uitati faptul ca Apple a generat in:
  1Q 2012:
  – Sales: 39.2 mld USD
  – Net Profit: 11.6 mld USD (rata profit net: 29.6%)

  1Q 2013:
  – Sales: 43.6 mld USD (+11.2% vs aceeasi perioada din 2012)
  – Net Profit: 9.5 mld USD (rata profit net: 21.8%, in scadere fata de aceeasi perioada din 2012)

  Ca regula in finante, profitul incasat reprezinta sursa principala de crestere sanatoara a cash inflow-ului.
  Actionarii sunt interesati de persectivele de performanta a unei companii, de trendul performantei (profit si vanzari) dar si de trendul pozitiei bilantului (active, datorii si capitaluri).
  Cat despre pozitia bilantului, Apple sta fff confortabil, cu ZERO datorii 🙂