Prima Pagina Apple Apple si Samsung au incasat intreg profitul industriei producatorilor de telefoane mobile

Apple si Samsung au incasat intreg profitul industriei producatorilor de telefoane mobile

  Apple si Samsung sunt doi dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile de pe glob, iar in Q1 2013 cele doua companii au incasat intreg profitul industriei producatorilor de telefoane mobile. Da, ati citit bine, deoarece conform celor de la Cannacord niciun alt producator de telefoane mobile nu a inregistrat profit in primele 3 luni ale acestui an. Vestile sunt bune pentru toata lumea, deorece in trecut producatorii de terminale mobile, in afara Apple si Samsung, inregistrau pierderi, insa in Q1 2013 au reusit sa egaleze costurile prin incasari.

Apple and Samsung can’t be stopped in the handset market, according to new data from analysts at Cannacord Genuity. The analysts on Monday announced that Apple and Samsung again combined to steal all of the operating profits in the handset industry in the first quarter of 2013. In other words, there isn’t a single other device maker competing in the mobile industry right now that’s actually nabbing industrywide operating profits. Although that might sound like bad news for companies like Nokia, Motorola, and Sony, Cannacord pointed out that in the past, Apple and Samsung had actually combined to generate more than 100 percent of industry profits, due to losses at other handset makers. This time around, the figure is just 100 percent.

  Daca va intrebati cine a luat mai mult si cine a luat mai putin, ei bine Apple a inregistrat 57% din profit si Samsung 43%, procentul celor de la Apple fiind intr-o descrestere serioasa. Daca acum doi ani de zile Apple ajungea sa incazese trei sferturi din intregul profit al industriei, acum reuseste sa obtina putin peste jumatate, insa vinde mult mai putine terminale. Apple a vandut 37 de milioane de iPhone-uri, in timp ce Samsung a vandut 115 milioane de telefoane mobile, insa tot nu a reusit sa depaseasca Apple.

 • Lucian84

  Asta este din cauza prețurilor nesumtite pe care Apple le practica !!! Sory for that !!

 • Marian

  Nu sunt de acord.filosofia apple e ok fiind mai bine sa vinzi putin si scump,decat mult,ieftin si fara profit(ca lg spre exemplu).avantul luat de samsung se datoreaza lansarii a f multe produse noi(cu materiale proaste),insa curand vor urma si lansari apple,ceea ce va schimba politica in:”vindem mult si foarte scump”.pana la urma marul nu e pt oricine.in primul rand trebuie sa ti-l permiti financiar si intelectual:-)))
  Pt ca nu ar fi frumos sa vedem pe strada oameni mai prosti decat telefonul din buzunarul lor.nu am mai fi mandri de aparatele noastre;-)

 • E-1

  @ Lucian84
  Apple are un profit net de 29%; imagineaza-ti ca din pretul pe care tu l-ai platit pe un produs Apple, in medie 29% merg in rezerva de cash a lui Apple… Si asta se aplica in medie la toate produsele: iphone, ipad, accesorii, etc. Se poate ca la unul dintre produse, profitul net sa fie mai mare sau mai mic decat 29%, dar ideea conteaza 🙂

 • Gruia

  Or fi preturile nesimtite, da si produsele merg foarte bine. Ma refer la toate produsele pe care le-am incercat: calculator, iphone, ipad, tastatura etc.

 • Ion

  Prost nu-i ala care cere…
  Daca cineva vede un iphone ca fiind mult mai valoros si mai adaptat nevoilor sale decat un blackberry, e normal sa plateasca mai mult pentru el. Si sunt multe astfel de persoane.
  Problema e ca.. nu exista concurenta, nu ai ce sa iei de la alti producatori…

 • Andrey

  Tot nu a reusit sa depaseasca Apple dar nici mult nu mai are 🙂

 • David

  Pana la urma merita pretul acum 2 luni mi-am schimbat 4S-ul de 64 pe un Galaxy S3 si pot sa spun ca sunt aproape dezamagit singura mea satisfacere este ecranul net superior 4s-ului ….

 • @Lucian Ân belgia S4 este mai scump cu 10 € decât iPhone 5 pretul lor nu este mare, nu este nesimțit

 • blade

  @E-1 tu vorbesti serios?Sunt enspe mii de articole in care se prezinta ca pretul de constructive si cercetare al unui iphone 5 este de 241$,apple il vinde cu 650,unde naiba vezi tu doar 29% profit,poate vrei sa spui ca apple are profit 290%,asa da,vezi ca ai mancat un zero,nu ii mai plange tu pe apple,nimeni de pe piata asta nu mai are un asa profit nesimtit si nejustificat….

 • daniel

  nu e vorba de produse scumpe ci de cantitatea si calitatea samsung au 1000de modele care le fabrica incepand de la 20€ pana la 700€ care mai decare mai proaste ..apple doar 5 modele …deci samsung tine de cantitate iar apple de calitate ….normal samsung vand 115milioane din care 100milioane sunt jafuri de 20-50€ si restul sunt cele cum sar spune premium…deci concluzia depinde de creierul fiecarui om ..

 • @Marian : ‘Pt ca nu ar fi frumos sa vedem pe strada oameni mai prosti decat telefonul din buzunarul lor.nu am mai fi mandri de aparatele noastre;-)’

  Nu prea ai cum in Romania , Romanul e cocalar din nastere , aproximativ jumatate (daca nu mai bine) dintre posesorii de iphone il au doar din cauza ca are marul pe el 😉

 • macheavel

  adevarul e ca as renunta ori cand la un iphone pentru un galaxy 3