Viitoarele iPhone-uri ar putea avea butoane “invizibile”

  V-ati obisnuit probabil sa vedeti macar o data pe saptamana un nou brevet de inventie gandit de catre cei din Cupertino, iar saptamana aceasta am pentru voi o tehnologie care ar putea permite implementarea de butoane “invizibile” in iPhone-uri. Cei de la Apple se gandesc la faptul ca design-ul terminalelor ar putea fi imbuntatit prin ascunderea butoanelor terminalelor, acestea devenind vizibile doar in momentul iluminarii cu ajutorul unor surse de lumina, acest lucru intamplandu-se doar daca iOS-ul le activeaza functionalitatea.

A button would be made of the same material as the housing of the phone, so it would blend in seamlessly. But it could be selectively backlit through small holes to pinpoint its location, or the backlight itself might be activated when you tap the button. The button could also be activated if it senses the motion of your finger or detects heat or sound. A slider control would operate under the same principles, remaining invisible most of the time and popping up only when activated.

  Apple spune ca aceste butoane ar fi fabricate folosind acelasi material utilizat pentru carcase, iar ele ar iesi in evidenta doar prin inluminarea spatiului ramas liber intre buton si carcasa. Ganditi-va la tastaturile iluminate ale caror taste nu le vedeti in intuneric pana in momentul in care un backlight este pornit si veti intelege ideea celor de la Apple. Desigur ca o asemenea tehnologie ar fi greu de implementat in iDevice-uri, insa oare cand ne-am pus problema ca un brevet de inventie sa contina ceva cu adevarat capabil sa ajunga intr-un viitor produs Apple?

9 COMENTARII

  1. “V-ati obisnuit probabil sa vedeti macar o data pe saptamana un nou brevet de inventie gandit de catre cei din Cupertino…” Brevete sunt. Implementari ale lor nu. Mici schimbari de design si ceva praf in ochi la fiecare mult laudata lansare. Devin penibili! Dar apple e cea mai tate, nu?!

  2. Am început sa ma plictisesc de aceste concepte si nimic concret si sper ca aceasta previzibila lansare sa nu fie defapt un mare faaaas

  3. Dupa descriere sunt exact butoanele capacitive de la Galaxy – si nu arata nicicum pt ca sunt invizibile – se ilumnineaza doar cand e nevoie .