Unu dintre partenerii Apple sustine ca vanzarile iPad Mini intra pe un trend descendent

  iPad Mini este cea mai populara tableta Apple in momentul de fata, doua treimi dintre iPad-urile vandute in Q1 2013 fiind iPad Mini. In ciuda popularitatii, se pare ca Apple reduce in momentul de fata comenzile pentru tabletele sale, partenerul traditional Pegatron semnaland aceasta reducere. CEO-ul Pegatron sustine ca, din pacate, cererea pentru iPad Mini incepe sa scada, acest lucru fortand compania Apple sa reduca partial comenzile de tablete noi in timp ce vinde unitatile disponibile in reteaua de distributie.

A decline in revenue from the iPad Mini “is more on demand, while price has been stable,” Pegatron Chief Executive Officer Jason Cheng said. “Not just tablets, also e-books and games consoles, almost every item is moving in a negative direction.”

  O reducere a cererii pentru iPad Mini nu este chiar atat de normala in momentul de fata, mai ales ca produsele Apple au inregistrat vanzari foarte bune in primele 3 luni ale acestui an. Tim Cook a avertizat analistii sa nu interpreteze prea mult fluctuatiile in ceea ce priveste comenzile pentru produsele Apple, insa avand in vedere ca de la CEO-ul Pegatron am aflat despre o scadere a cererii, este destul de clar ca problema este pe piata si nu la analisti.