Pear OS 7 – o distributie a Linux dezvoltata in baza OS X

  Pear OS 7 este o distributie a Ubuntu OS care isi propune sa reproduca in cea mai mare parte OS X-ul companiei Apple pentru toti utilizatorii interesati. La baza se afla Linux-ul, insa el are o interfata puternic modificata astfel incat arata aproape la fel precum OS X-ul si contine functii cat se poate de asemanatoare cu ale sistemului de operare ale celor de la Apple. De la Mission Control si pana la Notifications Center sau Launchpad, Pear OS 7 este o distributie dezvoltata de catre un francez care spera sa adune 35.000$ de la persoane ce nu-si doresc OS X/un Mac, insa vor un sistem de operare asemanator cu cel al Apple.

  In momentul de fata Pear OS 7 este doar un proiect al Indiegogo, nu se stie daca el va obtine finantarea de care are nevoie pentru a ajunge pe piata, insa analogia fata de Apple este interesanta.

10 COMENTARII

  1. Am folosit pear!Poate sa faca destule,dar mai greu cu aplicatiile care inca nu sunt …facut pentru acest OS !Se misca foarte bine,nu mananca resurse multe !Ciudat ca este postat tocmai acum …!L-am folosit de la prima versiune…!Momentan am trecut de la windows …pe mac osx,ceea ce numai imi trebuie niciodata sa ma intorc la windows.
    Pear ruleaza momentan,pe desktopul vechi …!
    Eu zic ca o sa ajunga populat in timp !

  2. normal ca toata lumea isi doreste un mac dar nu toti isi permit sa-si cumpere asa ca se multumesc poate cu acest sistem de operare care aduce cu os x-ul celor de la apple.mai putin in romanica unde toti isi permit conform vorbelor celui mai prost si corupt dintre multii corupti din tara asta piticania aia infecta de emil boc care zicea ca toata lumea isi permite sa cumpere un ipad pe vremea cand el conducea tara spre un faliment sigur si uite ca ii continua munca cel mai plagiat si handicapat prim ministru victor tonta.

  3. @heroes: se multumesc e prost spus. Sa nu uitam, os x e bazat pe linux, nu invers.

    E doar o customizare a ubuntu ca sa aduca a os x, in rest softurile sunt cele native ubuntu.

    Care stiu sa faca tot ce vrei si ai nevoie, cu resursevputine, si gratis.

  4. @Svart… Os X e bazat pe UNIX, nu pe Linux. E o mare diferenta! Asadar se poate considera ca Os X si Linux sunt frati (surori…) avand acelasi parinte!
    Ca sa intelegi mai bine diferenta, fa o comparatie intre CentOS si FreeBSD. Primul este un linux bazat pe Unix, al doilea e un derivat al Unix si mult mai aproape de acesta!
    Eu am si Mac dar si PC cu linux pentru ca Windows m-a dezamagit acum foarte multi ani, asa ca nu mai e cale de intoarcere!!!! 🙂

  5. da, corect, my bad. e bazat pe BSD. nush de ce traiam cu imopresia ca e invers.

    stiu care e diferenta intre linux si freeBSD, si alti frati UNIX-like

    cu windowsul iti dau dreptate, eu il am ca sistem primar doar pe laptopul de munca, pentru ca softurile pe care le folosesc ma silesc la asta.

    acasa, chiar daca am un xp instalat in paralel cu ubuntu, nu cred ca l-am folosit mai mult de o jumatate de ora anul asta, si asta doar cand imi pica netul, ca sa imi ”explice” expertii de la RDS ce ferestre sa deschid si unde sa dau clickuri sa se convinga ca reteaua are o problema, nu computerul.