Iata cum poti folosi Facebook Chat din aplicatia Messages a OS X

 

  Facebook Chat este un sistem de mesagerie dezvoltat de catre compania Facebook pentru utilizatorii retelei de socializare, iar prin intermediul sau puteti conversa rapid cu oricare dintre prietenii vostri. Facebook ne pune la dispozitie o suita de aplicatii prin care putem utiliza Facebook Chat, insa pe Mac-uri nu exista o aplicatie dedicata. Cei care doresc totusi sa acceseze chat-ul folosind o aplicatie, au posibilitatea de a configura aplicatia Messages oferita nativ de catre Apple incepand cu OS X Mountain Lion.

  Totul pleaca de la presupunerea ca aveti deja un cont iMessage/Yahoo setat in aplicatia Messages, altfel trebuie sa va conectati folosind unul.

  1. Deschideti aplicatia Messages si accesati meniul Preferences.
  2. Selectati tab-ul Account si apasati butonul + pozitionat in partea stanga jos a ferestrei.
  3. In dreptul Account Type selectati Jabber. In dreptul Account Name introduceti username@chat.facebook.com (username fiind numele vostru de utilizator pe facebook, cel care apare in adresa url dupa facebook.com/), apoi introduceti parola.
  4. Selectati optiunea Server Options si in dreptul Server introduceti chat.facebook.com. In dreptul Port introduceti valoarea 5222 si apoi apasati Done.

  Daca ati urmat pasii corect, atunci in aplicatie ar trebui sa va fie afisati toti prietenii care sunt online pe chat in acel moment.