Primul Ministru al Turciei viziteaza Apple, Google si Microsoft inaintea achizitionarii a peste 10 milioane de tablete pentru sistemul educational din Turcia

  La sfarsitul saptamanii trecute, primul ministru al Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a vizitat 3 dintre cele mai importante companii din Silicon Valley: Microsoft, Apple si Google. Vizita oficialului turc are la baza intentia de a achizitiona 10.6 milioane de tablete in cadrul unui proiect numit Fatih, el avand menirea de a aduce acele tablete in mainile elevilor si studentilor turci. In cadrul vizitei sale a avut desigur posibilitatea de a discuta cu oameni aflati in pozitii cheie in toate cele 3 companii, iar in imaginea de mai sus il vedem intrand in campusul Apple din Cupertino.

We wanted to see the latest developments in the information technology sector before we launched the Fatih bid by visiting the Silicon Valley because we plan to realize a similar project in Istanbul. Our first aim is to produce 10,600,000 tablets as part of the Fatih project, which will be followed by the production of 2 million to 2.5 million tablets.

  O comanda de 10.6 milioane de tablete ar aduce miliarde de dolari in conturile oricareia dintre cele 3 companii, insa deocamdata nu se stie cine a atras atentia primului ministru turc. Ca sa fiu sincer, cred ca Microsoft are cele mai mici sanse de a vinde tablete catre Turcia, iar aici trebuie luat in calcul faptul ca produsele companiei au avut vanzari slabe si nu sunt chiar atat de cautate. Personal cred ca Apple si Samsung au cele mai mari sanse de a primi intreaga comanda, sau doar o parte din ea, ramane de vazut cine va fi ales in final.