Familia lui Steve Jobs doneaza anonim bani in scopuri caritabile de peste doua decenii

  Steve Jobs nu s-a laudat in mod public ca a oferit bani in scopuri caritabile, a fost foarte ferm in a reduce actiunile caritabile ale companiei Apple, insa familia sa doneaza bani in scopuri caritabile de mai bine de doua decenii. Sotia sa Laurene Powell Jobs a fost cea care a format organizatia Emerson Collective prin intermediul careia a donat bani in scopuri caritabile in cele mai diverse domenii de peste doua decenii, banii fiind desigur si ai lui Steve Jobs, defunctul sau sot.

There is another story line, though, one brought to light by the tale of Laurene Powell Jobs. She is the widow of Steve Jobs, one of the tech titans who received the most criticism for a lack of philanthropy. Yet for more than two decades, his family has been giving away money — anonymously. “We’re really careful about amplifying the great work of others in every way that we can, and we don’t like attaching our names to things,” Ms. Powell Jobs said in an interview for a profile that Peter Lattman and I wrote in The New York Times last week.

  Laurene este o sustinatoare a copiilor inteligenti, defavorizati, si majoritate eforturilor sale filantropice s-au axat in acest domeniu, desi totul a fost facut fara a genera prea multa zarva. Steve Jobs a facut donatii insemnate chiar si catre organizatiile prin intermediul carora Bono a ajutat la lupta impotriva SIDA in Africa, celebrul interpret afirmand ca Apple este una dintre cele mai mari sustinatoare ale luptei impotriva bolii, donand zeci de milioane de dolari organizatiilor care incearca sa o eradicheze.

  Practic Jobs a fost un om pentru care actiunile caritabile contau foarte mult si a investit probabil zeci de milioane de dolari in domeniul filantropic, insa nimeni putini au stiut.

2 COMENTARII

  1. Asta ma incanta , cand oamenii fac bine fara sa se laude sau sa faca din asta o lauda , sau un merit absolut personal ca si cand totul a cadut din vazduh !