Prima Pagina Intel Samsung confirma utilizarea de chip-uri Intel in noile sale tablete

Samsung confirma utilizarea de chip-uri Intel in noile sale tablete

  Samsung Galaxy Tab 3 8.0 si 10.1 au fost anuntate oficial astazi de catre compania Samsung, iar reprezentantii Samsung au confirmat faptul ca vor utiliza procesoare Intel in tabletele de top produse de catre ei. Fara ca Samsung sa specifice exact ca este vorba despre Samsung Galaxy Tab 3, cei de la Reuters sustin ca versiunea cu ecran de 10.1 a tabletelor va rula Android OS in baza unui procesor dual-core de 1.6 GHz dezvoltat de catre compania Intel.

Samsung Electronics Co said on Monday it will use Intel Corp processors to power a new version of one of its top-tier Android tablets, a major victory for the U.S. chipmaker, which is struggling to find its footing in the mobile market.  Samsung has previously used chips designed with energy-efficient technology from the UK’s ARM Holdings for its best-selling mobile devices. The South Korean firm unveiled two new tablets on Monday including an 8-inch tablet, and the Galaxy Tab 3 10.1-inch, which uses Intel chips.

  Intel incearca de mai bine de un an de zile sa convinga producatorii de terminale mobile sa ii utilizeze procesoarele, iar Samsung este primul producator important care o face. Intel dezvolta procesoare cu performante bune si care administreaza energia eficient, iar daca Samsung a avut curajul sa le utilizeze, altii o vor face in curand. Nu se stie deocamdata ce performante vor avea tabletele, insa este de asteptat ca ele sa fie mai puternice decat iPad-urile, cel putin pe partea de procesare.

 • daniel

  Personal nu am nimic cu samsungul este o firma excelenta dar pacat ca utilizeaza android ..mai bine pentrubtablete utiliza un linux..

 • Mihai

  @Daniel: Ai dreptate. Sau mai bine Windows 8 (x86, nu ARM)

 • daniel

  Corect nu cred ca sunt singurul care utiliza o aplicatie pe android si in jumatatea jobului sa inchis aplicatia si a pierdut tot ce facise pana atunci si a trebuit sa o ia de la capat sper ca nokia sa implementeze windows 7 sau 8 in tabletele lor si clar va fii peste restul tabletelor..

 • Seby

  Eu unu sunt de parere ca intel lucreaza foarte bine si scot procesoare foarte bune , drept urmare , samsung are de castigat din aceasta “incercare”……

 • catalin

  Samsung deja au tableta (ativ smart pc pro ) pe platforma x86 …cea cu intel core i5 …vedeti pe siteul lor ….si este facuta si din aluminiu ! pretul din pacate nu este prea ieftin

 • liviu

  o fi intelul bun la chipseturi insa androidul asta e f instabil…la cateva aplicatii deschise in paralel sistemul de operare e in genunchi…asta se intampla in realitate.

 • Lucian 4.2

  @liviu : Pe orice prastie de telefon cu Android poti sa deschizi TOATE aplicatiile instalate fara a afecta performanta telefonului. Pentru ca aplicatiile inactive nu consuma resurse de memorie sau de procesare. Confunzi Androidul cu Windows-ul. Este jenant sa faci afirmatii despre ceva despre care nu ai absolut nici o idee.
  @daniel : Androidul este o distributie de Linux pentru procesoare ARM. Deci Samsung chiar utilizeaza Linux pe tablete …