Prima Pagina Apple Apple limiteaza viteze de navigare de internet ale iDevice-urilor la cererea operatorilor...

Apple limiteaza viteze de navigare de internet ale iDevice-urilor la cererea operatorilor de telefonie mobila

  Cele mai recente iDevice-uri ale companiei Apple sunt capabile sa atinga viteze de pana la 100 Mbits pe retelele 4G LTE ale operatorilor de telefonie mobila, sau viteze de pana la 43 Mbits pe redepepe 3G si 3G+. Desi hardware-ul exista in dispozitivele noastre si ele sunt capabile sa atinga asemenea viteze, unii operatori de telefonie mobila ii cer companiei Apple sa limiteze prin iOS vitezele pe care le pot atinge terminalele pe respectivele retele si acest lucru nu este nou.

So by carrier request, Apple limits devices to “even out” the network, even if it means Galaxy users out perform Apple devices by such large scales. …AT&T’s network settings, you can see they have limited the iPhone 5 to Category 10 (14.4Mbps) HSDPA, even though their network is actually capable of up to Category 14 (21.1Mbps) HSDPA+ and the iPhone 5 “officially” supports up to category 24 (42.2Mbps) DC-HSDPA+. For those of you wondering, HSDPA is the downlink channel or “download side” of the 3G/4G HSPA(+) network.

  In cazul operatorilor AT&T, Verizon sau Sprint Apple limiteaza vitezele pe care le pot atinge iDevice-urile prin intermediul Carrier Bundle-urilor disponibile in iOS si chiar daca reteaua promite viteze de pana la 43 Mbits, Apple poate oferi doar 14.4, in cazul AT&T. Din pacate doar Apple si operatorii stiu care retele au limite impuse de catre companie, utilizatorii nu pot afla decat daca efectueaza un jailbreak propriilor dispozitive si incep sa analizeze datele din Carrier Bundle-uri, dar si atunci e greu sa le modifice.

  Operatorii de telefonie mobila aleg asemenea soluti deoarece retelele lor nu sunt capabile sa sustina traficul de date intens facut de catre iDevice-uri, iOS-ul solicitand reteaua chiar si in momentele in care terminalele sunt idle. Chiar daca practica nu este normala si clientii sunt furati cand platesc pentru o anumita viteza dar in mod ilegal sunt limitati de catre producatori si operatori, nimeni nu o va opri.

 • Nicos

  Cum de nu face nimeni un tweak in cydia care sa corecteze..

 • Eu cred ca e vrajeala

 • florin

  Si restul telefoanelor de ce merg pe viteze mari…numai celir de la apple li se cer lucruri absurde…

 • Exista tweak-uri care inlatura limitele, dar numai pentru SUA.

 • Oxyg3n

  [quote]Chiar daca practica nu este normala si clientii sunt furati cand platesc pentru o anumita viteza dar in mod ilegal sunt limitati de catre producatori si operatori, nimeni nu o va opri.[/quote]
  Din cate stiu, nu este nimic ilegal. Orange ( cel putin ) stipuleaza viteze pe 4G de [b]pana la[/b] X Mbps. Daca analizezi formularea, Orange iti ofera cel mult acea viteza, dar nu iti garanteaza un minim de viteza. Adica mai mult de X Mbps nu poti prinde, dar poti naviga constant cu 1 kbps.

 • Lucian84

  Asta e hotie pe fata !!! Adică plătesc un telefon de sute de euro si abonament de câteva zeci si primești internet la jumătate sau chiar mai puțin !! Rusine

 • Oxyg3n

  @Lucian: Ai citit vreodata contractul de telefonie? Nu scrie nicaieri o viteza garantata. Ci doar una maxima, pe care o poti atinge. Dar asta nu inseamna ca vei avea o viteza mare. Ei doar spun ca poti ajunge acolo, nu ca si trebuie sa ajungi 😉

 • Nu e vorba de garantarea vitezei, ci de limitarea din iOS, aia nu stiu cat de legala e.

 • Oxyg3n

  Atata timp cat limitarea se face pe reteaua respectiva, nu vad o ilegalitate. Limitarea, din ce scrie in articol, se face via Carrier Bundle, deci este limitata la fiecare operator in parte.
  Plus, ca fiind ceva original de la Apple, iar nu vad o ilegalitate. E ca si cum ai zice ca este o ilegalitate faptul ca Apple nu permite transferul de fisiere via Bluetooth. Ca si asta tot o limitare din iOS este.

 • Calin

  speed test in portland OR, At&t: Download :49,75Mbps ; upload 13,74.
  Deci ?

 • Aikman

  Eu la acelasi abonament , aceiasi cartela , am Viteza Mai mare la s2 decat la 4s

 • Relu

  @ Aikman

  Da, pentru ca lui SGS2, îi este mult mai ușor să treacă de limita de 14 mbps a lui iPhone 4S, pentru ca primul are modem cu viteze de până la 21 mbps..

 • Maff

  pe un 4s nu depasesc 6Mbps (orange)

 • Bobbyone

  E foarte simplu sa-ti dai seama ca iPhone-ul este limitat in mod voit la o anumita viteza punanad un sim 4g intr-un tel 4g compatibil iar dupa intr-un iphone 5 respectand aceeasi locatie. Faci test si vezi diferente daca sunt.

 • Ceea ce voi nu ati inteles este ca nu e obligatoriu ca vitezele sa fie limitate in Romania, in SUA sunt, dar in Romania nu e obligatoriu sa se intample acelasi lucru.

 • Calin

  Nu limiteaza nimeni nicio viteza in SUA, totul depinde de cat de bun e semnalul LTE, la banii care ii ia AT&T la un abonament de telefonie, in secunda 2 nu va mai avea nici un client in cazul vreunei limitari.(vorbesc aici de categoria posesorilor de smartphone-uri)

 • Pingback: Apple nu ar fi limitat conexiunile de internet ale iDevice-urilor, contrar afirmatiilor unui dezvoltator | iDevice.ro()