Apple limiteaza viteze de navigare de internet ale iDevice-urilor la cererea operatorilor de telefonie mobila

  Cele mai recente iDevice-uri ale companiei Apple sunt capabile sa atinga viteze de pana la 100 Mbits pe retelele 4G LTE ale operatorilor de telefonie mobila, sau viteze de pana la 43 Mbits pe redepepe 3G si 3G+. Desi hardware-ul exista in dispozitivele noastre si ele sunt capabile sa atinga asemenea viteze, unii operatori de telefonie mobila ii cer companiei Apple sa limiteze prin iOS vitezele pe care le pot atinge terminalele pe respectivele retele si acest lucru nu este nou.

So by carrier request, Apple limits devices to “even out” the network, even if it means Galaxy users out perform Apple devices by such large scales. …AT&T’s network settings, you can see they have limited the iPhone 5 to Category 10 (14.4Mbps) HSDPA, even though their network is actually capable of up to Category 14 (21.1Mbps) HSDPA+ and the iPhone 5 “officially” supports up to category 24 (42.2Mbps) DC-HSDPA+. For those of you wondering, HSDPA is the downlink channel or “download side” of the 3G/4G HSPA(+) network.

  In cazul operatorilor AT&T, Verizon sau Sprint Apple limiteaza vitezele pe care le pot atinge iDevice-urile prin intermediul Carrier Bundle-urilor disponibile in iOS si chiar daca reteaua promite viteze de pana la 43 Mbits, Apple poate oferi doar 14.4, in cazul AT&T. Din pacate doar Apple si operatorii stiu care retele au limite impuse de catre companie, utilizatorii nu pot afla decat daca efectueaza un jailbreak propriilor dispozitive si incep sa analizeze datele din Carrier Bundle-uri, dar si atunci e greu sa le modifice.

  Operatorii de telefonie mobila aleg asemenea soluti deoarece retelele lor nu sunt capabile sa sustina traficul de date intens facut de catre iDevice-uri, iOS-ul solicitand reteaua chiar si in momentele in care terminalele sunt idle. Chiar daca practica nu este normala si clientii sunt furati cand platesc pentru o anumita viteza dar in mod ilegal sunt limitati de catre producatori si operatori, nimeni nu o va opri.