Iata pe ce Mac-uri poti rula OS X Mavericks si cum te atentioneaza in legatura cu aplicatiile care consuma multa energie

  OS X Mavericks a fost prezentat in cursul noptii trecute de catre compania Apple drept un update major pentru sistemul de operare dedicat Mac-urilor. Apple a imbunatatit extrem de multe aspecte ale OS X-ului, astfel ca mac-urile ar trebui sa aiba performante mai bune, dar si autonomie cu pana la 50% mai mare, MacBook Air-ul cu ecran de 13 inch urmand a avea pana la 12 ore de autonomie in conditii de utilizare normala. Acest lucru poate fi administrat cu ajutorul unui sistem care va spune ce aplicatii consuma cea mai multa energie, sistemul calculand automat resursele necesare aplicatiilor si afisandu-va atentionari in meniul care va spune cat procent din baterie mai aveti disponibil.

  Lasam in spate eficienta energetica si trecem la compatibilitatea cu Mac-urile celor de la Apple, iata lista produselor care pot rula noua versiune a sistemului de operare. Daca va uitati la lista de mai jos, veti observa ca exista putine modele care nu sunt capabile sa ruleze OS X Mavericks, iar majoritatea dintre ele au mai mult de 4 – 5 ani vechime, deci teoretic ar trebui sa puteti rula noua versiune a sistemului de operare fara probleme daca aveti un Mac luat in anul 2009, de exemplu.

  • iMac (Mid-2007 or later)
  • MacBook (13-inch Aluminum, Late 2008), (13-inch, Early 2009 or later)
  • MacBook Pro (13-inch, Mid-2009 or later), (15-inch, Mid/Late 2007 or later), (17-inch, Late 2007 or later)
  • MacBook Air (Late 2008 or later)
  • Mac Mini (Early 2009 or later)
  • Mac Pro (Early 2008 or later)
  • Xserve (Early 2009)

  OS X Mavericks este disponibil acum in versiune beta pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru OS X, lansarea oficiala a sistemului de operare urmand a avea loc in toamna.