Prima Pagina Apple Iata ce valoare are pentru Apple fiecare client

Iata ce valoare are pentru Apple fiecare client

  Ieri v-am spus ca aproximativ 500.000 de noi Apple ID-uri sunt inregistreate zilnic in serverele companiei Apple, iar astazi va spun ce valoare are fiecare dintre cei 575 de milioane de utilizatori pentru compania americana. In medie, fiecare Apple ID genereaza 3.2$ pe luna pentru compania Apple si aproape 40$ anual, iar aici vorbim doar despre sume de bani cheltuite in magazinele virtuale ale companiei. Aici vorbim despre conturi disponibile pe orice produse ale Apple, analistul roman Horace Dediu sustinand ca din anul 2007 si pana in prezent 865 de milioane de produse Apple, care se pot conecta la iTunes, au fost vandute in lumea intreaga.

  Mergand mai departe, Dediu estimeaza ca acum 3 ani de zile un client Apple genera 400$ anual pentru companie, aceasta cifra scazand acum la doar 300$ anual. Numarul de clienti ai companiei Apple a crescut de 6 ori in acesti 3 ani, banii cheltuiti de fiecare in parte au scazut, insa chiar si asa, veniturile companiei au crescut corespunzator multumita noilor produse lansate pentru noi. In final, noi valoram destul de mult anual pentru compania Apple, insa avand in vedere trendul ultimilor ani, Apple ar trebui sa gaseasca modalitati de a convinge clientii sa cheltuie mai multi bani, daca vrea sa devina si mai profitabila.

 • com

  calitatea medie a consumatorilor scade proportional cu cresterea numarului lor. e ceva normal, nu?

 • vladc

  asta in primul rand, plus ca aplicatiile de baza importante le cumperi la inceput

  ca o gluma, apple a furat de la androizi, mai zgripcomani din fire si media a scazut:)

 • Gian

  Eu pot as spun, caci am cheltuit cu cateva jocuri pana acum, cred caci peste 15.000 $
  Cine chiar poate are indoieli, ai pot dovedi, Doar incearca Global Wars care am vre-o 2 acount in jur de 200 lvl, apoi Imob 2, tot vre-o 2 acount lvl mare, Race Or Die 2, tot cam 2 acount, si altele aplicatii care am aruncat banii aiurea pur si simplu, deoarece acum nu prea mai joc , deoarece nu am timp.
  Am cumparat o gramada de Aplicatii, care in acel moment mi se pareau fascinante, insa acum pot spune caci am uitat de cand nu le-am mai pus pe telefon iar.
  Insa am o problema, nu pot sa sterg din history purchase aplicatiile care nu le mai vreau, si s-au adunat cam la vre-o 5000 , chiar acum vin de la Apple Store, unde mi-am fixat iar Iphone-ul fiindca se blocase cu ios7, si ei mi-au zis caci aplicatiile din acount history purchase, nu se pot sterge