Prima Pagina Apple Apple a fost actionata in judecata din cauza sistemului pentru redirectionarea apelurilor...

Apple a fost actionata in judecata din cauza sistemului pentru redirectionarea apelurilor primite pe terminale iPhone 5

  Bluebonnet Telecommunications, o companie originara din statul Texas al SUA, a actionat in judecata compania Apple in baza implementarii in iPhone 4S si iPhone 5 a sistemului de redirectionare a apelurilor, o functie disponibila in toate telefoanele mobile vandute acum. Brevetul de inventie utilizat pentru actionarea companiei Apple in judecata a apartinut Siemens Rolm Communications, iar tehnologia invocata in respectivul brevet de inventie nu difera, la o prima vedere, de ceea ce ofera alte companii. Problema pentru cei de la Apple consta in faptul ca nu ar fi obtinut licenta pentru utilizarea acestei tehnologii in propriile smartphone-uri, iar daca nu are acordul vreunui alt licentiator, atunci ar putea pierde procesul.

  Apple a fost actionata in multe instante de pe glob pentru incalcarea unei game foarte largi de brevete de inventie, insa pana in prezent putine companii au reusit sa convinga instantele de pretentiile invocate in cererile de chemare in judecata. Desi e putin probabil ca Apple sa nu fi licentiat o tehnologie de acest gen pentru terminalele iPhone 4S sau iPhone 5, daca acest lucru este adevarat, atunci cei din Cupertino ar putea plati zeci sau sute de milioane de dolari drept despagubiri.

 • Claudiu

  Toata lumea da apple in judecata oare dc??

 • Ca are bani.

 • Petre Liviu

  Dacă murim de foame, dam Apple in judecată.

 • Gianidiamond

  “Gaina cu ouale de aur”

 • marcellino

  toti vor sa decada de la peformantele care le are si ceia ce face prin munca lor..intrun fel le este ciuda pe Apple ca a ajuns sus si nu o mai poate da jos ..si daca eu BANI bravo lor ca nu degeaba ii au..au de pe ce sai faca fac telefoane superioare celorlante care sunt pe piata si de la asta vine invida.. cred eu

 • Chatagra

  Atata timp cat va exista sistemul actual de patente vot exista si numitii “pattent trolls” .

 • Gianidiamond

  @Marcellino-“Mumai dupa invidia altora iti dai seama de propria ta valoare” spunea cineva.

 • sori

  Au platit de mai multe ori zeci si sute de milioane pt diverse furturi. In general Apple nu a licentiat mai nimic – au folosit tehnologiile tuturor pt ca erau FRAND si nici macar pe alea nu le-au platit .
  In schimb au dat pe toata lumea in judecata pt chestii hilare ca dreptunghiul cu colturi rotunjite si icoane asezate pe randuri .
  Sper ca era in care castigau procese doar pt ca se numeau Apple , sa se termine, iar cei indreptatiti sa-si recupereze banii de la cel mai mare hot de tehnologie al erei noastre – Apple .

 • Sherman

  @Sori.
  Prietene esti frustrat rau cu furtul! Vorbeste gura fara tine. Tu te auzi ce spui?! Mai informeaza-te!